Bra kväll på Valla

Chicago Jenny trea och Banker Brodde femma. Det blev en bra bra kväll på Solvalla när kriterie och oakskvalen avgjordes ävan om ingen av stallets hästar tog sig till final.

Chicago Jenny trea och Banker Brodde femma. Det blev en bra kväll på Solvalla när kriterie- och oakskvalen avgjordes, även om ingen av stallets hästar tog sig till final.

Chicago Jenny tog sig lätt till ledningen och släppte och släppte till Elsa Tooma, när det blev körning var det tre hästar som det handlade om, men in på upploppet visade det sig att Johnny Takter kört slut på Unleash Face och att Elsa Tooma lämnade in. Chicago Jenny segade dock vidare till en platsplacering.

”Det blev ett konstigt  lopp, men hon kämpade hela vägen och var duktig”, tyckte Tomas Pettersson efteråt.

Banker Brodde kom iväg hyggligt, låg i andra par, men hamnade i fjärde par invändigt. Sedan tog han sig ut i andra och tredje spår genom sista sväng och spurtade som ett jehu till en femteplacering.

”Så här efteråt är det lätt att konstatera att jag borde ha legat kvar i andra spår efter starten. Då hade det kanske gått vägen. Han pullade  och slösade bort krafter som han inte gjort tidigare, annars var han fin.”

 15,4 över låndistans är fina siffror för Banker.