Bra läge för den Röda häxan

Håller sig Höstboballerina i trav ikväll på Rättvik så har hon nog farten för att blanda sig i segerstriden. Avantis Red Witch har kalasläge på Bergsåker imorgon där K.S. Cascade har fått sämsta möjliga spår, men möter klent motstånd. På onsdag kan True Devotion vinna i Östersund om hon får rätt lopp.

Hösboballerina gick felfritt för första gången senast, tog en tredjeplats och sänkte rekordet rejält. Nu står hon med 20 meters tillägg på kortdistans och kan nog sänka ytterligare någon sekund bara hon håller sig i trav.

”Det är det som gäller i första hand och gör hon det så har jag ändå svårt att bedöma hur stor segerchans hon har”, säger Tomas Pettersson.

Avantis Red Witch har spår ett bakom bilen på Bergsåker och en god chans att nå ledningen. Där brukar hon trivas och senast vann hon finalen i Dalamästaren på Rättvik så formen är god.

”Hon har utvecklats och bjuder till bättre i loppen. Från det här läget ska hon normalt ha en bra platschans.”

K.S. Cascade har placerat sig i de senaste starterna, men har ändå lite dåligt med poäng och startar därför i ett comebacklopp.

”Han känns bättre och bättre och verkar gå framåt med täta starter. Men vi behöver tur från spår tolv även om motståndet inte är av värsta sorten.”

True Devotion avslutade riktigt bra på Fornaboda senast och startar i ett stolopp med 20 meters tillägg på kortdistans när Östersund kör lopp med lite högre prispengar än normalt.

”Formen är fin, men hon är lite bekväm och behöver bra ryggar att gå i. Det ser ut som ett spännande lopp och löser det sig kan hon vara med och slåss om segern”, säger Tomas Pettersson.

Samtliga hästar går med samma balans och utrustning som i den senaste starten.