Bra läge för Dominator

Team Tomas och Team Åsberg plockar ut sex hästar till helgen. Bäst chans och läge av Lovely Star, Happy Fighter, Twigs Dominator, Leia Skywalker, Ajlexes Frisco och Adore Sutola har nog Dominator på Romme under fredagskvällen.

Han får sällskap av Lovely Star och Happy Fighter till Borlänge. Lovely Star tränar bra och är glänsande fin, men har varit lite seg i starterna så här långt. Nu kan det också ha blivit väl långt sedan den förra starten och spår sju långt ut bakom bilen är heller inte optimalt.

”Hon borde komma igång nu. Jag tror att hon kommer att göra ett bra lopp. Sedan får vi se hur långt det räcker”, säger Tomas Pettersson.

Happy Fighter startar som vanligt i monté med Jenni H Åsberg i sadeln. Han har inte varit som bäst i de senaste starterna och därför fått veterinärgenomgång och en liten paus från tävlandet.

”Jag tror att han ska kunna gå bättre nu och vara med bland de tre första. Jenni får rida lugnt från början och sedan styra på till slut om det känns bra.”

Twigs Dominator fastnade invändigt senast. Nu står han bra inne, men möter ganska bra hästar, men Tomas tycker att han har en bra häst själv.

”Han har fått bra läge och jag kommer att satsa på ledningen och köra där om jag når spets.”

I Gävles lunchtrav på söndag startar Leia Skywalker i ett stolopp från dåligt läge bakom bilen. Hon gick klart godkänt i comebacken.

”Hon kommer att vara ännu vassare nu och borde kunna ta en plats även om utgångsläget är dåligt.”

Ajlexes Frisco har gjort flera bra lopp i år utan att kunna sätta pricken över i och vinna. Det kan bli svårt nu också från spår tolv bakom bilen.

”Jag tror att han är minst lika bra bakifrån och ska prova urryckare idag torsdag. Faller det väl ut blir det första gången i lopp på söndag. Med lite ur med positionerna bör vi kunna vara på plats igen.”

Adore Sutola startade så sent som i tisdags framför vagn. Han satt fast på vägen och fick nöja sig med en sjätteplats med mycket krafter kvar.  Han är riktigt stor och kan möjligen ha nytta av att starta tätt. Motståndet ser inte så blodigt ut och om han klarar att starta tätt kan Jenni lotsa fram honom till en plats på prispallen.