Bra läge för Leif

Lunchtrav på Bergsåker och Tomas Pettersson åker till Sundsvall med tre hästar, Whynot Me, Gossip´s Lord och Ajlexes Leif som  ser ut att ha bäst förutsättningar till en bra placering. På måndag är det lunchtrav på Bollnäs där stallet selar ut Lovely Star och Kronbruden.

WhynotMe galopperade igen i senaste starten men reparerade sedan bra till andraplats. Tomas kommer att göra provstarter bakom bilen igen för att om möjligt få honom att gå felfritt från start. 

”Det är att köra felfritt som gäller i första hand, men han har bra fart och styrka. Skulle han hålla sig i trav kan han vara med och göra upp om segern.”

Gossip´s Lord var fin i comebacken efter ett långt tävlingsuppehåll, men sedan saknades trycket helt i nästa start. Det har inte gått att hitta något fel på honom och han har tränat som vanligt och känns jättefin.

”Jag hoppas att han gör ett bra lopp nu. Går han felfritt och går som han gjort före den senaste starten hävdar han sig bra i den här klassen. Men han ska inte göra för mycket grovjobb och jag kommer att köra i ryggar för att förhoppningsvis kunna leverera en bra avslutning.”

Ajlexes Leif har skött sig bra i två smygresor i inledningen av sin karriär. Han har hängt med mot ganska bra hästar och gått 17-tider. Nu har han spår ett i volten och kan ta ledningen.

”Förra gången var han inte riktigt tom i mål och borde vara ännu bättre nu. Jag är försiktigt optimistisk inför den här starten. Det ska bli spännande att se hur långt det räcker”, säger Tomas.

Ikväll är Truelove Frontline ute i ett nytt comebacklopp på Rättvik. Senast gick hon felfritt och tog sista pengarna och förväntningarna ligger på ungefär samma nivå nu. Helena Ehn kör igen.

På söndag ska Kimbee Dream åka till Hagmyren för att kvala. Att han gör resan till Hudiksvall för detta beror på att Emelie, Tomas dotter som sköter Kimbee Dream skulle köra ponnylopp på Myren. Sedan blev ponnyloppet snopet nog inställt.

På måndag är det Bollnäs som kör lunchtrav och Lovely Star ser ut att ha en lämplig uppgift. Tyvärr fick hon dåligt spår och det krävs en del tur på vägen för att vinna. Hon är ingen häst som det bara är att stå på med ute i spåren. Senast var  hon duktig tvåa efter ett invändigt lopp.

”Jag hoppas att hon kan göra fler bra lopp i rad. Hon är i alla fall riktigt blank och fin och vi provar barfota runt om igen inte det blir för mycket regn och stenhård bana.”

Kronbruden var positiv senast som tvåa, men har också fått ett dåligt läge. 

”Jag hoppas även här på två bra lopp i rad. Vi får smyga med och köra till slut om det känns bra”, säger Tomas.