Bra läge för Make it Best

Starter torsdag, fredag och lördag. Bäst läge har nog Make It Best på Bergsåker på lördag eftermiddag. Först ut är Sangria Frontline på Gävle ikväll. Däremellan är det Samola och Romeo Frontlines samt Höstbouffes tur på Romme i morgon kväll.

Starter torsdag, fredag och lördag. Bäst läge har nog Make It Best på Bergsåker på lördag eftermiddag. Först ut är Sangria Frontline på Gävle ikväll. Däremellan är det Samola och Romeo Frontlines samt Höstbouffes tur på Romme i morgon kväll.

Sangria Frontline är en knepig dam som har svårt att hålla sig i trav. Nu kör Ulf Persson i ett breddlopp och det gick bra när han provade henne i ett provlopp på Bollnäs i lördags.

”Jag har väl inga större förhoppningar. I första hand hoppas jag att hon sköter sig. Gör hon det är hon inte så tokig. Det finns fart i henne”, säger Tomas Pettersson.

Samola Frontline har också krånglat till det i sina första starter. Hon  har fått gå snälla lopp efter de inledande galopperna. Även här finns det bra kapacitet om hon håller sig på benen på Romme..

”Jag tycker att hon står på tur att göra ett bra lopp. Sköter hon sig tror jag att vi kan vara ganska långt fram.”

Romeo Frontline har gjort bra lopp, men har haft svårt att vinna. Nu har han bra läge med innerspår från tillägg.

”Han har gått bra i tre fyra lopp på rad och kommer att vinna förr eller senare. Vi får se om vi kan köra barfota.”

Höstbouffe håller bra form. Han blev fast senast och fick nöja sig med en femteplats. Nu står han med 40 meters tillägg.

”Det tror jag inte är så farligt. Han är ganska startsnabb och kan komma framåt i fältet ganska snabbt. Han har lite svårt att vinna, men en bit fram bör han vara här. Tillåter banan det så kör vi barfota igen, men det är nog tveksamt om det kommer att gå.”

Make It Best har som sagt fått bra läge bakom bilen på Bergsåker. Från att ha varit galopplysten har han varit säkerheten själv i de senaste starterna. Senast gick han barfota runt om för första gången. Öppnade bra och höll ledningen från start till mål. Nu är motståndet lite svårare.

”Det är några hyggliga hästar emot, men han har höjt sig några snäpp i de senaste starterna så nog bör vi vara med en bit fram. Om det går att köra barfota igen får vi avgöra när vi kommer till Bergsåker.”

I den senaste tränarstarten var Tomas favorit med XRay på Gävle och blev tvåa efter ett lopp i ledningen.

”Vi fick bestämma och möjligen körde jag lite för sakta. Det gick riktigt fort till slut i en väldig speeduppgörelse och vi åkte dit precis på linjen. Hon var duktig.”