Bra läge för Rizzo

Rizzo Frontline har bra läge i sin andra start, Höstbouffe bör ha segerchans direkt i sin montédebut, Tiguan bör ha fått lite mer fart i kroppen efter den senaste starten och Romeo Frontline ska inte gå i ledningen igen. Så ser det ut inför månadens starter på Gävle.

Rizzo Frontline har bra läge i sin andra start, Höstbouffe bör ha segerchans direkt i sin montédebut, Tiguan bör ha fått lite mer fart i kroppen efter den senaste starten och Romeo Frontline ska inte gå i ledningen igen. Så ser det ut inför månadens starter på Gävle.

Ivana Frontlines förstfödde Rizzo, e. Dexter Frontline, var överraskande bra i debuten när han blev tvåa. Han har tränat bra efter det och står bra till nu.

”Innerspår är bra läge och har han utvecklats lite ytterligare så bör vi kunna vara med i spetsen ända in i mål”, säger Tomas Pettersson.

Romeo Frontline fick gå i spets senast, men kastade in handduken helt på upploppet. Nu är det spår sju bakom bilen i ett lärlingslopp och Oskar Kylin-Blom får försöka backa ner till en bra position.

”Jag blev besviken senast, men jag tror att han inte i trivs i ledningen. Det är en lite speciell häst som jag hoppas kan ta några på slutet. Men några stora segerförhoppningar ska vi nog inte ha.”

Då tror Tomas mer på Höstbouffes montédebut med Jenni H Åsberg i sadeln. Uffe möter några rutinerade monténordisar som står med tillägg.

”Han var fin i montékvalet och har varit fin i träningen i veckan som gått. Jag tycker nog att han bör kunna vara bland de tre i det här loppet.”

Tiguan fick dela segern i första starten för stallet. Då hade han inte gått något tempojobb och borde vara lite rappare i den här starten. Nu kör Mattias Djuse i Gävles lärlingsfinal.

”Jag tycker att det är en bra chans. Bästa kusken och läge för en passande resa.”

Tre hyggliga chanser alltså och det kan behövas. Det har varit stolpe ut i de senaste starterna. Tomas har suttit fast med Sally Hill och Pringles Laday som gått i mål med allt sparat och i fredags var Ajlexes Cubano ovanligt trög och galopperade i sista sväng på Romme. Racey Frontline tog en femteplats ytan att imponera.