Bra läge för Romeo på Bollnäs

Romeo Frontline och Ulf Persson står bra till i ett lärlingslopp på Bollnäs i kväll. Queen Frontline får svårt att vinna och Pasco Frontline gör comeback och har en bit till toppformen. I morgon möter Essis Lille Alfred lite tuffare motstånd än tidigare på Rommes lunch.

Romeo Frontline och Ulf Persson står bra till i ett lärlingslopp på Bollnäs i kväll. Queen Frontline får svårt att vinna och Pasco Frontline gör comeback och har en bit till  toppformen.  I morgon möter Essis Lille Alfred lite tuffare motstånd än tidigare på Rommes lunch.

Ulf Persson vann med en 47-oddsare på Rättviks breddag under söndagkvällen. Så mycket kommer inte Romeo Frontline att ge.

”Det ser ut att vara ett ganska ihåligt lopp och från innerspår borde han få en bra resa i rygg på en skaplig häst, men han kan gå i ledningen också. Bland de tre första bör han kunna vara”, säger Tomas Pettersson.

Queen Frontline har fått spår sju bakom bilen och inte visat någon riktig form på senare tid.

”Hon tränar ganska bra, men det här verkar tufft. Det blir svårt att vinna.”

Pasco Frontline har varit sjuk och inte startat sedan i mitten på mars. Han har tränat på ett tag, men inte gått några fortare heat. Han bör ändå räknas med viss chans i ett skäligen klent punkt 21-lopp över långdistans.

”Det är en bit kvar till att han är i riktigt bra form, men i det här gänget kan han nog ändå vara med där framme.”

Essis Lille Alfred fick stumma ben av en tuff inledning senast och fick nöja sig med en tredjeplats. Efter att ha gått i ledningen i de senaste starterna står han med 20 meters tillägg.

”Jag tror nog att han ska kunna gå bakifrån också. Men det är ganska hårt motstånd den här gången. Tar han en pallplats gör han det bra.”

De senaste tävlingsdagarna har Esprit Boko och Ajlexes Cubano tagit andraplatser, medan Rizzo Frontline fick nöja sig med en sjätteplats.

Esprit Boko gick invändigt det var lite för långt fram när luckan kom.

”Hon avslutade bra och gjorde ett bra lopp.”

Cubano var ute i ett amatörlopp där Emil Parhans körde mestadels i dödens sedan ledaren inte ville släppa. Cubano tog över in i sista sväng, men blev upphunnen precis på mållinjen och fick stryk med en nos. Ett klart fall framåt.

”Han gick bra, att gå i dödens är väl egentligen inte det han ska göra. Men han var pigg och kändes jättefin i värmningen”, sa Emil direkt efter mål.

Rizzo Frontline satt invändigt i dåliga ryggar men sköt till bra när det blev fritt på upploppet.