Bra läge för She´s Racy

Lunch på Romme och S he´s Racy har läge för att ta sin första seger. Taco Frontline gör stalldebut och ikväll går transporten mot Bergsåker där Höstbouffe som vanligt ska räknas bland de främsta.

Lunch på Romme och S he´s Racy har läge för att ta sin första seger. Taco Frontline gör stalldebut och ikväll går transporten mot Bergsåker där Höstbouffe som vanligt ska räknas bland de främsta.

Först Taco Frontline som gjort några starter och bara varit i träning några veckor.

”Meningen var väl att han skulle få träna på i några månader, men såg så fin ut när vi var in och körde 20 på Bollnästravet att han får prova här så får vi se var han står. Från spår elva blir det en snäll resa. Det är en trevlig häst som inte är så tokig och lätt att ha att göra med.”, säger Tomas Pettersson.

Hans egenägda She´s Racy har varit riktigt duktig i de senaste starterna. Nu har hon ett tävlingsuppehåll i några veckor och siktat på det här loppet. Hon gillar bilstart och spår fyra är perfekt.

Tomas vill inte tala om seger men:

”Hon borde kunna  göra ett bra lopp och trea, fyra ska vi väl kunna vara.”

Höstbouffe är alltid duktig. På Bergsåker möter han de han brukar möta, möjligen är det en nackdel att det är medeldistans den här gången och att det kan bli svårt att köra barfota runt om.

”Vi kommer att köra barfota fram, men måste förmodligen ha kvar skorna bak. Det blir första gången med den balansen, men det bör inte vara några problem. Han fortsätter att vara pigg och glad och  har formen i ordning så vi borde kunna vara med och hugga där framme.”

I de senaste starterna har Höstbo Stig varit tvåa sedan Tomas, precis som han sa före loppet, kört ett preparé i ryggar inför finalen i Dubbelcupen i början på december. Stig spurtade bra, men Tomas är ändå inte riktigt nöjd.

”Jag tycker nog att han borde ha räckt till seger, men med det här loppet i kroppen är han förhoppningsvis vassare i Dubbelcupen.”

Nykomlingarna Truelove och Tahita Frontline skötte sig bra som trea och fyra i sin stalldebut.

”De gnetade på och klarade sig från galopp. Nu får de fortsätta att starta i vinter.”

Flex däremot blev helt tom i montéloppet. Han har varit på stor veterinärkontroll efter starten utan att det fanns några fel på honom.

”Nu får han träna på rejält i några månader innan vi provar att starta honom igen.”