Bra läge för Viva och comeback för Estelle

Viva Frontline har en bra chans på Bollnäs i kväll. Vamoose är struken för dåliga blodvärden, medan alla andra som startar i helgen är kollade och ligger har bra värden.

Från spår tre bakom bilen bör Viva få en bra position. Hon har avslutat bra i de senaste starterna och Tomas Pettersson hoppas kunna köra i ledningen.

”Jag kommer att testa ryckhuva för första gången i lopp. Det blir vanlig vagn och skor runt om. Hon borde kunna vara med i slutstriden.”

I morgon lördag åker Jenni H Åsberg med Kalcedon ändå till Örebro för att gå i ett för honom lämpligt montélopp. 

”Formen är lite diffus efter att han varit sjuk och galopperade senast. Men han är mycket tränad och bör ha en hygglig chans om han håller sig lugn kan spara speeden till upploppet”, säger Jenni.

På söndag åker fyra hästar till Gävles tävlingar med GS75.

Alliss Wadd gör sin första start i Tomas träning i ett comebacklopp. Det snabbaste hon har gått sedan hon kom in är montékvalet som gick i 21-tempo.

”Hon känns finare nu än när hon kom in. Men hon är lite väl vass i träningen och svår bedömd. Det blir skor och vanlig vagn”, säger Tomas.

Adore Sutola provar i monté igen med Jenni i sadeln. I comebacken senast blev det väl tufft.

”Normalt sett borde det här vara en lämplig uppgift, men det finns ett frågetecken för formen”, säger Jenni.

Barry Wadd har gått fort mellan galopperna i sina två första starter. Nu har han springspår i ett treåringslopp.

”Men i första hand gäller det att köra felfritt så jag kan inte ladda för fullt. Det är rejäl häst som jag tror mycket på. Vi behöver lära oss varandra så kommer det här att bli bra så småningom”, säger Tomas.

Barry kommer att gå med skor och vanlig vagn, men om det går att skruva ur brodden är det en fördel.

Quantum Estelle, som gick riktigt bra i höstas, gör comeback i ett försök i Diamantstoet från dåligt spår. Jenni, tränar och Tomas kör Estelle som de äger tillsammans. Hon har vintertränat ganska lugnt och gått 20 över 2 100 meter som fortast inför återkomsten på tävlingsbanan. 

”Jag kommer att backa från start och söka ryggar att avancera i om hon känns bra.”