Bra lägen för Leia och Frisco på Gävle

Leia Skywalker och Ajlexes Frisco är två lovande treåringar som står bra till på Gävle under torsdagskvällen. Likaledes treåriga nordsvenska Höstbotuva har också perfekt startspår i sin andra start, men är fortfarande lite spänd. På fredag har L’Amoureuse och Happy Fighter hyggliga chanser på Solvalla.

Leia Skywalker och Ajlexes Frisco är två lovande treåringar som står bra till på Gävle under torsdagskvällen. Likaledes treåriga nordsvenska Höstbotuva har också perfekt startspår i sin andra start, men är fortfarande lite spänd. På fredag har L’Amoureuse och Happy Fighter hyggliga chanser på Solvalla.

Det börjar med Höstbotuva som galopperade i sin debut och det finns risk för att hon gör det igen.

”Hon är svår och är nog inte mogen för några stordåd ännu. Men jag tror att hon mår gott av att starta och lära sig att det inte är så farligt. Här handlar det i första hand om att hon ska sköta sig och tjäna lite pengar”, säger Tomas Pettersson.

Ajlexes Frisco blev alldeles för het senast när han satt instängd på Bergsåker och galopperade när vikarierande Henrik Svensson tog i honom för att försöka backa sig ut. Efter den starten fick han ta det lugnt en vecka. Sedan har han tränat på och gått 22 i ett snabbjobb på Bollnästravet.

”Han känns lite kantig hemma, men det har han alltid gjort. Det finns mycket kapacitet i och jag tror att han kommer att bli riktigt bra nästa år när han vuxit i sin stora kropp. Han är omogen ännu, men sköter han sig här borde han ha en platschans.”

Leia Skywalker har varit riktigt bra i de senaste två starterna. Nu har hon spår två bakom bilen i ett treåringslopp. Det är tuffare motstånd den här gången, men Tomas tror att det kan bli en framskjuten placering igen.

”Det kanske kan bli svårt att vinna, men hon känns fortsatt fin och jag är inte alldeles uppgiven om segerchanserna.”

På fredag bär det av till Solvalla och lunchtrav. L’Amoureuse har vilat från tävlandet ett tag och inte gått allt för hårda jobb.

”Jag tror att hon mått bra av en tävlingspaus. Hon är het i humöret och det går inte att köra riktigt hårt med henne i träningen. Nu har hon kalasläge och hon har gått hyggligt tidigare, dock utan den riktiga glöden till slut. Jag tror att vi provar med ett norskt huvudlag nu. Med rätt resa kan hon vara med där framme.”

Happy Fighter går ut i monté igen. Han var riktigt bra senast på Romme. Nu står han med 40 meters tillägg och har en ny ryttare, Sofia Adolfsson, i sadeln. Ordinarie ryttare, Jenni H Åsberg, rider egentränade Adore Sutola i samma lopp.

”Han tål inte att göra så mycket själv. Men får han rätt ryggar har han en riktigt bra avslutning i 300 – 400 meter. Sofia är rutinerad och vinner mycket lopp så jag tror de kan vara med och göra upp om segern”, säger Tomas Pettersson.

Senast höll sig M.J.’S Storm i trav, men var inte riktigt lika smidig som i starten innan. Det räckte till en fjärdeplats från dubbla tillägg i ett fint treåringslopp.