Bra lägen i Skellefteå

Viggo Frontline och Gossip´s Lord inom V75-spelet i Skellefteå idag. Båda med andraspår bakom bilen. På söndag är Ajlexes Leif betrodd på Hagmyren där Kimbee Dream och Whynot Me också startar.

Viggo Frontline är startsnabb och kan mycket väl ta ledningen i klass 1 inom STL som går som första avdelning på V75. Över kortdistans kan det räcka hela vägen in i mål.

”Det är kalasläge, men han möter tuffare motstånd nu”, säger Tomas Pettersson.

Det skor runt om och vanlig vagn och can´t see back huvudlag på Viggo.

Gossip’s Lord står också bra till och har bra form när han går ut i klass 2. Senast fastnade han bakom en trött ledare och drogs bakåt. Han är tippad etta i Travronden och Tomas tycker att han står på tur för seger.

”Får vi bara lite klaff på loppet ska vi vara med i segerstriden.”

Det blir barfota fram, vanlig vagn och halvstängt huvudlag.

Det lär bli sent hem från Skellefteå till Runemo, men på söndag är det bara att lasta hästarna för att åka till Hagmyrens eftermiddagstävling.

Ajlexes Leif är tippad etta i programmet, men har ett knepigt utgångsläge från spår tio.

”Han har utvecklats rejält och gjort bra lopp varje gång i de senaste starterna. Han tränar bra och borde ha en bra chans, men det är lite osäkert hur det går om han måste göra allt jobb själv ute i spåren”, säger Tomas som får lämna över tömmarna till Rikard N Skoglund eftersom det är en kuskmatch där Pettersson inte fick köra.

Kimbee Dream har gått bra i de senaste starterna och står bra inne i loppet. Spår fyra innebär dock en viss galopprisk och han möter några bra konkurrenter.

”Men håller han sig bara på benen i starten ska vi kunna vara bland de tre första.”

Whynot Me startar i monté med Jenni H Åsberg i sadeln. Den konstellation gav en andraplats i den senaste starten. Han har dock galopperat mycket och Tomas vågar inte tro för mycket på vinstchans.

”Han måste visa lite stabilare takter innan jag kan göra det.”