Bra lägen på Bergsåker

Sidney Crosby, Avantis Red Witch och True Devotion har alla bra lägen och kan vara bland de tre första på Bergsåker ikväll. På fredag är det dags för Front Pace och Bellis Frontline på Romme.

Sidney Crosby har ännu inte vunnit, men gör alltid bra lopp och brukar ta en bra placering. Nu väntar ett lopp med ungdomskuskar som inte kört så många lopp och Nelly Melander får chansen i sulkyn.

”Jag tror att han kommer att göra ett hyggligt lopp igen och vara med en bit fram. Han är pigg och glad och formen borde vara bra”, säger Tomas Pettersson.

True Devotion har fått bakspår bakom bilen och ett hyggligt smygläge. Hon har fått gå i spåren i sina första två starter för stallet och blivit tvåa och trea, slagen av hästar som fått lämpligare lopp.

”Hon känns bra och går det bara att spara speeden lite längre bör hon ha en hygglig chans. Vi byter från öppet till halvstängt huvudlag den här gången.”

Avantis Red Witch har fått spår ett i samma lopp och Jenni H Åsberg kan ta spets eller få ett bra lopp i rygg. I comebacken senast var hon väl laddad och det blev galopp innan hon fick gå ett rejält snabbjobb.

”Hon borde vara på väg upp i form och brukar kunna hävda sig ganska bra om hon kommer hyggligt till från början. Hon kan ta en plats om det klaffar.”

På fredag gör Front Pace comeback efter ett tävlingsuppehåll sedan slutet av november. Han har gått 25 som snabbast för några veckor sedan och det kan fattas lite innan han är på topp. Jenni H Åsberg kör i ett lopp där kuskarna har kört högst 100 lopp förra året.

”Vi tror att han kommer att göra ett bra år i år när han vuxit i sin stora kropp ytterligare. Kommer han hyggligt till här kan han vara en bit fram.”

Bellis Frontline hoppade från start senast när Tomas Pettersson laddade. Nu blir det lugnare från 20 meters tillägg.

”Vi får försöka att komma iväg så bra som möjligt och se hur långt det räcker. Hon har vuxit i kroppen och borde kunna göra ett bra år som fyraåring.”