Bredd och elit

Från breddtrav på Rättvik till Breeders Crownförsök på Umåker. Så ser det ut idag och i morgon. Viggo Frontline och Kimbee Dream på Rättvik och Leia Skywalker i Umeå.

Viggo Frontline var duktig i debuten, men hoppade i andra starten när han blev lite störd i starten. Från spår ett bakom bilen borde han få ett bra lopp om det fungerar.

”Det är ju första gången med autostart så jag vet inte var vi hamnar. Går det bra ska han duga långt i det här loppet. Det är bra fart i honom, men han är inte riktigt stabil”, säger Tomas Pettersson.

Kimbee Dream startar i monté igen och i debuten blev det en fin seger. Senast hade han segern som i en ask när han oförklarligt kastade sig i galopp.

”Det var riktigt surt. Nu tycker jag att Jenni har en bra chans. Det är Simb Ransom emot, men Kimbee har bättre läge och borde ta ledningen. Även om han galopperade senast känns det som att han släppt till och det ser bra ut på papperet, men det kan bli svårt att vinna.”

Leia Skywalker gick otroligt fort senast, vilket fick Tomas att spänna bågen och anmäla till Breeders Crown där hon stöter på riktigt hårt motstånd i morgon från dåligt läge. Om hon kommer till start. Hon har varit stel efter den förra urladdningen och ska joggas idag för att se om hon blivit smidigare.

”Hon gick fantastiskt senast, men är hon kantig så stryker vi. Blir det start så är jag nöjd med  en femte, sjätteplats. Hon kommer i så fall att gå barfota runt om och i jänkarvagn”, säger Tomas.