Cab Frontline till Valla

Kapable Cab Frontline gör en intressant start på Solvalla ikväll. Imorgon är Barry Wadd för lågt rankad i klass 1 på Gävle. På fredag kommer Vide Viking ut igen efter en tävlingspaus och på söndag har The World Is Mine en viss chans på Romme trots läget.

Trav hela resten av veckan och Cab Frontline har sällskap av Sidney Crosby och Bellis Frontline till Solvalla. Med Barry till Gävle följer R.K. Rapida och Kontur. Förutom Vide startar Gossip´s Lord i monté på Bollnäs.

Cab Frontline vann senast på Gävle efter en rejäl avslutning. I starten innan galopperade han över mål som tvåa. Nu har han fått ett dåligt bakspår bakom bilen i ett treåringslopp. Men Tomas Pettersson tror inte att han är helt chanslös för det.

”Det är en rejäl häst, men han är fortfarande lite valpig och det gäller första hand att köra felfritt. Det är klart att det är tuffare på Solvalla och jag får ligga lite lågt. Men jag tror att han duger rätt så bra.”

Sidney Crosby hoppade oväntat i första kurvan. Han är normalt stabil och har tränat bra efter det loppet och han har gått bättre och bättre i de senaste starterna. Läget är dock iskallt. Sidney har gått barfota tidigare.

”Det var så få anmälda att jag slängde in anmälan och så får vi spår åtta vilket aldrig är roligt. Jag får försöka hitta ner i banan och ta en så bra placering som möjligt. Hästen är i bra författning.”

Bellis Frontline hoppade senast när Tomas körde upp i en vagn. Formen är bra och hon har travat bättre och bättre för varje start. Nu har hon kalasläge och Tomas siktar mot spets.

”Galoppen senast var mitt fel. Jag tycker inte att motståndet ser så blodigt ut och kommer vi till ledningen kan det hända att jag kör där. Stämmer det så ska vi kunna vara bland de tre första.”

R.K. Rapida var positiv tvåa på Östersund i den senaste starten. På Gävle har hon fått vanskliga spår fem i volten.

”Jag tror att hon ska klara det utan galopp. Hon brukar bli stabilare när hon är i form och det är hon nu. Sedan är det ingen häst som vinner särskilt ofta, men trea, fyra ska vi kunna vara med ett vettigt lopp”, säger Tomas.

Barry Wadd satt fast senast och vann i starten innan på ett bra sätt. Nu är det medeldistans istället för långt, vilket är en nackdel. Dessutom bakspår och tuffare motstånd i ett klass 1-lopp. Barry är rankad näst sist i Travronden. Alldeles för lågt enligt Tomas.

”Han står bra inne och känns intressant. Jag tror inte att det har någon större betydelse att han måste gå med skor fram nu. Jag kommer att köra lite på chans, men han är definitivt bättre än Rondens ranking.”

Kontur fick spår sju bakom bilen i en tät spårtrappa. Han har ryckt upp sig i de senaste starterna. Senast var han tvåa på en opassande tung bana över långdistans. Det kanske blir nytt huvudlag den här gången.

”Det kanske är läge att prova stängt huvudlag. Jag kommer att köra från början för att försöka hitta en position så långt fram som möjligt.”

På Bollnäs ska Gossip´s Lord prova monté för andra gången med Jenni H Åsberg i sadeln. I den senaste starten blev det galopp när det gick riktigt fort på Romme. Utan galopp hade han varit tre, fyra och formen är bra.

”Det gick inte så bra förra gången i monté, men han är bättre i ordning nu så vi provar igen.”

Vide Viking har varit lite seg i de senaste starterna och därför fått hämta andan en dryg månad. Spår fem på tillägg bör inte vara några problem att komma iväg felfritt från.

”Han är ganska okomplicerad så det borde gå att komma iväg felfritt. Men han är lite speciell. Springer han som han gjorde för några starter sedan är han med i segerstriden. Men jag är osäker på formen.”

En som är i form är The World Is Mine som byggts upp med snälla lopp i ryggar i de senaste starterna. På Romme har han fått spår åtta bakom bilen i ett treåringslopp.

”Det är en jättefin häst, men det kan nog bli svårt att vinna från det här läget.”