Cecilia och Editio triumferar

Debutseger för Conrads Cecilia (bilden) på Bergsåker, seger för Editio på Bollnäs. Det blev en ganska bra fredag och det kunde ha blivit ännu bättre om inte Banker Brodde galopperat på upploppet när han utmanade om segern. Optimus Frontline hade också kommit längre fram om han haft millimetrarna på sin sida.

Debutseger för Conrads Cecilia (bilden) på Bergsåker, seger för Editio på Bollnäs. Det blev en ganska bra fredag och det kunde ha blivit ännu bättre om inte Banker Brodde galopperat på upploppet när han utmanade om segern. Optimus Frontline hade också kommit längre fram om han haft millimetrarna på sin sida.

Editio tog ledningen efter 500 meter men travade dåligt på den smetiga banan och var slagen när mållinjen närmade sig. Då chansade Tomas och släppte av honom de sista 30,40 metrarna och lyckades kontra till sig segern.

”Det var väldigt tight. Jag var inte alls säker på att jag vunnit. Han trivdes inte alls på underlaget och det var starkt att vinna ändå”, säger Tomas Pettersson.

Optimus Frontline var decimetrar från att nå ledningen från sitt sjättespår bakom bilen. Nu fick Tomas ge sig och backa sist. Sedan gick Optimus bra till slut till en fjärdeplats.

”Det bästa lopp han gjort på länge.”

Odd Frontline har svårt att hålla sig i trav ett helt lopp. Nu blev det galopp i utgången av första kurvan. Sedan först fram invändigt och sedan ut ett spår. Men Odd hade svårt att hänga med när det gick fort på slutet.

”Det går inte att galoppera om man ska få något med.”

Pampiga Banker Brodde kom iväg hyfsat från femtespår och gick i rygg i andraspår till Tomas gav körorder 700 kvar. Banker avancerade upp mot täten och Tomas tog upp genom sista sväng. Men när han petade på Banker in på upploppet kom galoppen.

”Han är orutinerad, stor och lite rullig. Det var mer mitt fel än hästens. Men jag tyckte att vi hade grepp för att vinna. Förutom galoppen är jag jättenöjd med debuten. Han var lugn och kändes fin.”

I Bollnäs punkt 21 lopp tog Peasant Prime, som just kommit tillbaka i träning, ledningen. Men han kunde inte hänga med när det började gå fortare i halvvarvet kvar. Han blev trött och tappade travet men lyckades ändå bärga en femteplats. Med ett lopp i kroppen och lite tuffare träning kanske han kan orka lite bättre i nästa start.

Kvällen på Bergsåker inleddes alltså med att Conrads Cecilia debuterade med en seger. Men precis som för Editio var det hårfint. Cecilia kom bra iväg från bakspår och fick dödens när Tomas utmanade om ledningen, fick svar och kunde krypa ner i rygg ledaren. 700 kvar gick han till ny attack och övertog ganska lätt ledningen och fick ett rejält försprång i sista sväng. Men sista hundra stumnade Cecilia och lyckades precis hinna undan till seger en nos före tre andra på målfotot.

”Hon var jättebra. Jag körde tuffare än vad jag tänkt. Sedan somnade hon till lite när hon blev ensam. Det var starkt att ändå vinna. Det var riktigt skönt och roligt.”

Olivia Frontline gick invändigt hela loppet, utom på upploppet då Tomas gick ut ett spår. Men det bet inget vidare och Olivia fick sista pengarna. Men Tomas är ändå ganska nöjd med insatsen:

”Hon hamnade ganska långt ner och känns fin. Jag tycker att hon gick ganska bra i skymundan.”

Paris Frontline kom fint iväg från sitt springspår och låg utvändig ledaren i ett varv då hon övertog ledningen.Hon gav sig dock för press och tappade och kom i mål som sexa.

”En besvikelse. Hon kändes bättre än vad hon brukar, stabilare och snabbare och så gick hon sämre. Vi får kolla om det är något fel i halsen på henne.”