Comeback för Ballerina

Höstboballerina gör comeback på Romme ikväll där Ajlexes Leif har bakspår på tillägg. Imorgon gör Whynot Me ett nytt försök i monte på Solvalla och på måndag jagar My Gifted My en hygglig placering på Hagmyren.

Höstboballerina har inte startat sedan november och var nog inte riktigt färdig för start när hon gick ut som treåring förra hösten. Det blev galopp i samtliga fyra starter.

”Nu har hon gått några provlopp i lugnt tempo och skött sig bra. Hon är ju ganska tung, men det känns som att hon är på rätt väg. Det blir nog svårt att vinna, men jag hoppas att hon gör ett bra lopp och går felfritt”, säger Tomas Pettersson.

Ajlexes Leif vann ganska enkelt i sin montédebut i den senaste starten. Nu har han fått spår åtta i tilläggsvolten och kommer att få gå i rygg, vilket också var planerat.

”Han är på väg upp i form och det senaste loppet var bra för självförtroendet. Han ska få ett snällt lopp igen och jag kommer att köra lite på chans så får vi se hur långt spurten räcker om luckan kommer. Det är några bra med så det kan bli lite för långt fram till vinst. Jag tror att han i alla händelser kommer att göra ett bra lopp.”

Whynot Me står bra inne i montéloppet på Solvalla men återföll i gamla synder och galopperade senast när han blev stressad på innerspåret. Det kan därför vara en fördel med 20 meters tillägg som ger en lugnare start.

”Lyckas bara Jenni hålla honom i trav bör han vara en bit fram i det här loppet. Den här gången får han behålla skorna på för att bli stabilare.”

My Gifted My satt fast senast på Bollnäs. Formen är stigande, men läget är knepigt och han måste köras på chans förhoppningsvis till en hygglig placering.