Comeback för Ceasar och Stig och Leia i hetluften

Twigs Ceasar gör comeback på Rättvik i morgon och på midsommardagen går Höstbo Stig och Leia Skywalker ut mot tufft motstånd på samma bana. Idag var det breddtrav på Bollnäs och Pingo Ö.K. glänste samtidigt som Ajlexes Samba Pati och Taco Frontline stod för godkända insatser.

Twigs Ceasar gör comeback på Rättvik i morgon och på midsommardagen går Höstbo Stig och Leia Skywalker ut mot tufft motstånd på samma bana. Idag var det breddtrav på Bollnäs och Pingo Ö.K. glänste samtidigt som Ajlexes Samba Pati och Taco Frontline stod för godkända insatser.

Twigs Ceasar har haft problem med fräschören, men är nu mycket jobbad även om han inte är något lejon i träningen. Han har gått 22 som snabbast på Bollnästravet.

”Han måste komma igång och starta nu. Han är inte på topp, men kommer att bli bättre för varje lopp om han kan starta på”, säger Tomas Pettersson.

På midsommardagen är det stortrav på Rättvik och Höstbo Stig är ute i ett försök i dubbelcupen. Kortdistans är snarare en fördel än en nackdel.

”Allt verkar bara bra med honom. Det är alltid tufft i de här loppen, men han har visat att han kan hävda sig. Den här gången har han också fötter att gå barfota runt om, vilket är en klar fördel.”

Leia Skywalker ska vara med i ett försök i Breeders Crown för treåriga ston. Tufft, men Tomas tror på en viss chans.

”Senast var hon lite för lätt fram och hoppade i första sväng. Nu är det så klart tufft, men jag tror inte att det är helt otänkbart att hon kan ta en placering och ta sig till semifinal.”

I tidigare starter var Happy Fighter för laddad och hoppade bort sina chanser redan i starten i monté på Solvalla. På Bollnäs var Pingo Ö.K. läcker att se när han vann enkelt fast han fick gå i dödens en del av loppet. Ajlexes Samba Pati var duktig trea efter ha fått ett struligt lopp och press i ledningen. Taco Frontline stökade i samma lopp, men reparerade bra till en fjärdeplats. I kvalloppet blev Ajlexes Frisco och J.B. Burnout godkända sedan Frisco avvaktat i fältet lite längre bak och gått på i tredje spår i sista sväng och sedan J.B. Burnout som låg längre fram slagit på en kort galopp på upploppet men tog sig samman i trav i tid,