Comeback för Elise

Ajlexes Elise gör en intressant comeback på Eskilstuna ikväll dit hon får sällskap av Aspen Broline. På torsdag startar Thelma M.M. på Gävle där även Nice Knight och One More Time möts i samma lopp. På fredag går Sara K.M.E ut på Bergsåker.

Ajlexes Elise gick riktigt bra i mars och april med fyra raka segrar och en andraplats. Efter det har hon fått en träningsperiod under maj för att komma fulladdad till sommaren. På Eskilstuna väntar ett stolopp över långdistans där hon står perfekt inne, men fick bakspår.

”Hon har tränat rätt tungt under maj. Utgångsläget är knepigt och det är ganska tufft motstånd, men med rätt ryggar så ska vi nog vara med långt fram igen”, säger Tomas Pettersson.

Aspen Broline har gjort tre starter och gick bra senast som trea, även om han inte kunde hänga med när de två första gick undan sista biten. Nu är han med i ett treåringslopp där det blev så mycket anmält att det är delat på tre. Även han fick bakspår.

”Han har inte varit helt att lita på, men senast skötte han sig bra. Han ser fin ut i träningen och har säkert fått upp tempot efter den förra starten. Det är svårt att bedöma sådana här lopp, men han är i alla fall under utveckling.”

Thelma M.M. har gått bra i år efter att ha fått hela treåringssäsongen spolierad av skador. Nu står hon näst längst bak i en spårtrappa på Gävles lunchtrav.

”Läget är bökigt. Men jag vill att hon ska gå i ryggar och spurta till slut. Hon är rapp om hon får gå på rulle.”

One More Time står 20 meter före Nice Knight och körs av Tomas, medan Jenni H Åsberg får ta hand om ”Nisse” från tillägg. One More Time har gjort tre starter och haft svårt att hålla sig i trav hela vägen.

”Senast blev det dubbla galopper, men han gick fort däremellan. Jag tror att det är tillfälligheter att han galopperade, men han är omogen ännu. Håller han sig i trav räknar jag med en bra chans.”

Nice Knight var tvåa i ett ungdomslopp med Emelie Pettersson senast och i starten innan vann han med Jenni i sulkyn. Nu står han perfekt inne från 20 meters tillägg.

”Han är på rätt väg och har fått upp självförtroendet. Han behöver nog lite hjälp på vägen, men får han det bör han ta en framskjuten placering.”

På fredag får Emelie köra stor häst igen. Den här gången är det Sara K.M.E. som är med i Juniorchansen. I Bergsåkers första lopp är Emilie ensam på bakspår i tilläggsvolten och bör på en lugn avgång.

”Sara har skött sig bra i år och utvecklats. Emelie har ett bra smygläge och blir det inte för långt fram kan hon nog spurta ner de flesta.”

Tomas Pettersson meddelar att samtliga hästar kommer att gå med sin vanliga balans. Det blir skor runt om och vanlig sulky.