Comeback för Jenny – Little Miss Sweden in från Strömberg

Chicago Jenny, som gjorde en fin treåringssäsong och så när tog sig till Oaks, gör comeback. Stallet har också fått in ett intressant nyförvärv.

Chicago Jenny, som gjorde en fin treåringssäsong och så när tog sig till Oaks, gör comeback. Stallet har också fått in ett intressant nyförvärv.

Little Miss Sweden, en amerikansk import, som vunnit fem av 25 starter men hittills bara sprungit in drygt 100 000 kronor har anlänt till Runemo gård. Ägare är Rylan Promotion AB som ägs av Bo Rydgren, numera travbanechef för Dalatravet på Romme och Rättvik.

Tomas Pettersson har känt Rydgren sedan barnsben.

”När han körde travprogrammen i Rylan gjorde jag min första praktik där när jag var tio år.”

Little Miss Sweden vann övertygande i december, men efter det är det bara ägg och g:n i resultatraden. Hon får vänta något på att starta i TP:s regi.

Chicago Aron har däremot varit ute flitigt i vinter. Gjort bra insatser, men inte haft den rätta turen. Nu väntar monté på Bergsåker med Emelie Mårtensson i sadeln.

”Han har ett bra läge från tillägg. Det ser ut att vara några skapliga med, men jag hoppas han kan tjäna en hygglig slant.”

Systern Chicago Jenny har fått rejäl vinterträning och har varit fräsch hela tiden och kunnat jobba på. Nu har hon 20 som snabbast inför comebacken. Hon brukar vara stabil i volten och från spår två kan det bli ledningen.

”Hon är skapligt förberedd. Jag tycker att motståndet ser ganska ihåligt ut. Blir det läge är det inte omöjligt att vi kör i ledningen.”

På måndag går ”nötaren” VästerboMissSophie ut på Gävle från tillägg. Hon har varit klart förbättrad i de senaste starterna och verkar ta loppen bra.

”Jag hoppas att hon kan tjäna skapliga pengar igen även om det alltid är tufft från tillägg.”

Pasco Frontline har fått sämsta möjliga läge bakom bilen, men lär bli favorit ändå efter den övertygande insatsen senast. Han gick intervaller på ett bra sätt i torsdags. Pasco är stark och kan göra mycket av jobbet själv.

”Det är några skapliga emot. Han verkar dock ta loppen bra och det är bara att hoppas att det inte blir för byngligt.”