Comeback för Kimbee Dream

Kimbee Dream gör sin första start efter en gaffelbandsskada på Rättviks måndagstrav. Men efter en lyckad lördag på Bollnäs stordag med vinst för Alliss Wadd ligger Tomas Pettersson lågt inför comebacken.

”Han har återhämta sig snabbt och tränat rejält. Men det behöver säkert några lopp för att komma igång. Från spår tolv kör jag snällt och spurtar sista biten.”

På tisdag kör Hagmyren lunchtrav och Avid Frontline som haft halsbekymmer och var blek i den senaste starten ska prova igen. Nu är motståndet lättare än förra gången. Klarar han av att kliva iväg felfritt från spår fem så borde han kunna vara  med bland de första över mål, tror Tomas.

Paymeback Rivner gick bra förra gången utanför ledaren. Nu ser det ut att vara en lämplig uppgift och hon kan vara med och göra upp om segern.

Under Bollnäs V75-dag gick hästarna riktigt bra. Alliss Wadd gick ifrån fältet och vann säkert i stodivisionen sedan Tomas kom ut när fältet splittrades i sista sväng. R.K. Rapida och Jenni H Åsberg spurtade till en tredjeplats i samma lopp. Victor Frontline höll bra till en femteplats, vilket My Gifted My också tog från ett hopplöst läge i sitt V75-lopp. Den enda plumpen i protokollet var Avantis Red Witch som blev alldeles för het och galopperade i starten och sedan en gång till.  

”Hästarna var bra. Det var en skojig dag förutom Avantis galopper”, säger Tomas.