Comeback för Kontur

Bergsåker imorgon torsdag där Kontur gör comeback och Barry Wadd ska visa vad han går för efter en imponerande insats senast. På torsdag kör Bollnäs breddtrav och Sidney Crosby och My Gifted My har hyggliga chanser att tjäna pengar och få ihop välbehövliga poäng.

Först ut är Kontur som gjorde tre lopp som treåring med ett hyggligt resultat.

“Han har fått vintern på sig och är trög i träningen, men sprang bra i fjol när det var allvar. Han behöver säkert något lopp för att vara på topp och har bakspår på kortdistans med tillägg. Sköter han sig och är en bit fram är jag nöjd”, säger Tomas Pettersson.

Barry Wadd som hade hjärtproblem förra året var riktigt vass från dödens i den senaste starten när han blev tvåa. Nu väntar ett litet fält över långdistans igen, men åtminstone en tuff motståndare.

“Allt har verkat bra efter förra starten. Det kan bli svårt att vinna, men på pallen bör han vara.”

På torsdag gör Sidney Crosby ett försök att ta sin första seger när Bollnäs kör breddtrav. Han har kämpat på bra under treåringssäsongen och går nu ut mot betydligt lättare motstånd än annars.

“Han har fått ett bra spår bakom bilen och jag hoppas kunna köra i spets. Det borde räcka till att han ska vara bland tre första.”

På Bollnäs provar Jenni H Åsberg också My Gifted My i monté för tredje gången.

“Han har inte varit så vass i de tidigare försöken. Men han tränar bra under sadel och borde kunna bättre. Jag hoppas att han är lite mer alert den här gången och han är kvick från start så vi borde kunna komma bra till även om vi har dåligt spår. Det blir tredje gången gillt.”