Comeback för Leif

Imorgon kör Bollnäs lunchtrav och Ajlexes Leif gör comeback som favorit efter vinterträning. Men först selas G.G. Ojjdo ut med god vinstchans. I sista loppet kan Ella Pace vara på plats om hon sköter sig.

G.G. Ojjddo gick bra senast och fort under sista varvet, men det var lite för långt fram för att han skulle hinna till ännu en vinst. Nu väntar tillägg på kortdistans, men trots springspår tänker Tomas Pettersson inte ha allt för bråttom i början.

“Han har visserligen stabiliserat sig, men det handlar fortfarande om att i första hand få iväg honom felfritt. Lyckas det kan det bli så att tuffar fram ganska omgående. Sköter han sig bör han vara med och göra upp om segern.”

Leif gick riktigt bra under hösten förra året när han vann fem lopp. Han var dock blek på Gävle i slutet av november och fick därför gå i vinterträning. Tomas ligger lågt inför comebacken och kan inte utlova vinst direkt.

“Han har varit borta ganska länge och har i för sig tränat mycket så han borde vara bra förberedd. Det här är ett lämpligt lopp att comebacka i, men det är första starten på länge och det kan fattas lite tempo. Jag kommer att köra lite snällt och hoppas att han avslutar bra.”

Leif har gått 21 i ett banjobb inför comebacken och kommer att gå med norskt huvudlag.

“Jag hoppas att han kan utvecklas i år om han tar det lugnare från början med ett öppet huvudlag och sedan skygglappar som vi kan dra ner mot slutet av loppen.”

Ella Pace har ont om startpoäng och är med i ett comebacklopp. Hon skulle ha varit med i det breddtrav som blev inställt på grund av tjällossning och har fått gå ett banjobb i 23-tempo istället inför den här starten.

“Hon letar efter formen, men gick ändå hyggligt i senaste starten. Hon har ett knepigt läge långt ut på vingen, men kommer vi till hyggligt bör hon kunna vara bland de tre första mot det här motståndet”, säger Tomas Pettersson.