Comeback för Leif

På fredag gör Ajlexes Leif comeback i ett fyraåringslopp på fredag i Gävle. My Gifted My, Barry Wadd och Kimbee Crown ska alla vara med i Kusk-VM idag på Rättvik och på Gävle.

My Gifted My är först ut på Rättvik ikväll som kombinerar firande av Siljans Travsällskap som fyller 100 år med att köra ett antal lopp i Kusk-VM och som dagen till ära fått V86-spel från ATG.

My Gifted My blev trea senast efter ett lämpligt lopp. Han hade då inte startat på ett tag och verkar ha tagit loppet bra.

”Nu är det bra förutsättningar och han är lätt att köra så det borde kunna gå bra. Han kommer att gå barfota runt om”, säger Tomas Pettersson.

Ajlexes Leif skulle ha gjort comeback i april. Då gick han ikull i hagen när det var race i nysnön. Sedan blev han kraftigt förkyld. Men nu ska allt vara bra och Tomas är inte så bekymrad över bakspåret på Gävle.

”Han känns fin och bakspår är inte så dumt i första starten på länge. Vi får smyga med och köra lite till slut så får vi se hur långt det räcker. Han gick ett banjobb i 20-tempo i förra veckan på ett bra sätt och kommer att gå barfota runt om.”

Kimbee Crown var struken för hosta senast. Han har kollats upp och ska vara frisk och ligger bra i puls i träningen. Det är möjligt att distansen är väl lång, men läget är bra och han är startsnabb så Duog McNair har alla möjligheter att få köra i spets. Barfota runt om.

Barry Wadd ska inte ha några problem med långlopp och har gått jämnt i år utan att riktigt glänsa i de senaste starterna.

”Det är positivt att han verkar ha stabiliserat sig och gått felfritt. Han är gynnad om det blir lite tempo. Men han måste snäppa upp sig om han ska vara med och göra upp om segern”, säger Tomas Pettersson.