Comeback för Nica i Diamantstoet

Dåligt läge för Le Cupole, comeback för Nica Frontline i tufft sällskap och de sista premiehästarna ska ta sin premie. Så ser det ut när Bollnäs börjar avrunda säsongen. Tomas Pettersson jagar Ulf Ohlsson i kuskligan, men får nog svårt att ta championtiteln.

Dåligt läge för Le Cupole (bilden), comeback för Nica Frontline i tufft sällskap och de sista premiehästarna ska ta sin premie. Så ser det ut när Bollnäs börjar avrunda säsongen. Tomas Pettersson jagar Ulf Ohlsson i kuskligan, men får nog svårt att ta championtiteln.

Le Cupole har fått bakspår på kortdistans, vilket kan göra det svårt att vinna även om motståndet inte är allt för hårt.

”Det var synd att vi fick det här läget. Vi får hoppas att han ändå kommer bra till. Han känns riktigt fin för dagen och gör alltid ett bra jobb”, säger Tomas.

Nica Frontline har varit borta ett tag för problem med ett framben. Nu är hon mycket jobbad, men kräver smyglopp.

”När hon är på rätt humör är hon effektiv, men det man måste alltid köra lite på chans.”

I premieloppen går Quebec, Quactus och Questa Frontline ut. De är sist ut i tvåårskullen med att ta premien. Dusty Madame går kval i monté.

I kuskligan ligger Tomas tre segrar efter Ulf Ohlsson som också har fler andraplatser. Det ser alltså svårt ut särskilt som Ulf Ohlsson ofta kör favoriter, medan Tomas Pettersson ofta kör outsiders. Men det återstår några tävlingsdagar så helt omöjlig är inte uppgiften. Under söndagen kör Tomas sex lopp, Ulf Ohlsson sju. Sannolikheten för att Tomas ska knappa in ytterligare är inte stor, men chansen finns.