Comeback för Nisse

Nice Knight har varit kraftigt förkyld, men imorgon är det dags för comeback i Östersund. Där startar också Cab Frontline och Avantis Red Witch båda med vissa segerchanser. På tisdag väntar Hagmyren för Alfred R.G. och The World Is Mine som också är tillbaka efter förkylning.

Nice Knight, ”Nisse” kallad har inte startat sedan den 4 mars då han sprang med en begynnande infektion och var rejält snorig efteråt. Det har tagit tid att bli fri förkylningen, men nu har han tränat ett tag och får starta även om han kanske hade behövt vänta någon vecka till. Nisse har fått bakspår i tilläggsvolten.

”Det var svårt att hitta någon lämplig uppgift för honom de närmaste veckorna och det här loppet såg inte så tokigt ut. Men jag har inte så högt ställda förväntningar. Jag hoppas att han gör en positiv insats”, säger Tomas Pettersson.

Cab Frontline spurtade bra till en andraplats senast och har bra form. Nu har spår sex bakom bilen i ett fyraåringslopp.

”Han blir bättre och bättre för varje start och är en av dem som kan vinna. Positionerna kommer att avgöra.”

Tomas är också ganska positiv vad gäller Avantis Red Witch möjligheter. Senast gick hon bra i ett tufft lopp på Solvalla. Nu med bra läge med spår fem bakom bilen.

”Den här uppgiften ser ganska intressant. Jag tycker att vi bör vara bland de tre första.”

På Hagmyren Gör Alfred R.G: ett nytt försök att gå felfritt. Den dagen han börjar göra det kommer han att avancera snabbt genom klasserna. Det är Tomas övertygad om.

”Han känns bättre och bättre och lägger han bara galoppskorna på hyllan kommer han att bli riktigt bra. Frågan är bara när det sker, fram till dess ligger jag lågt.”

The World Is Mine har också varit förkyld och inte startat sedan den 29 mars. Från spår tre av tre i startvolten borde han komma iväg bra i ett kortlopp.

”Han borde vara tillbaka i samma form som i debuten. Svante Båth ser ut att ha en bra häst med, men den verkar kunna strula till det för sig ibland. Sköter han sig borde vi kunna ta en bra placering”, säger Tomas Pettersson