Comeback för Sally

Comeback för tvåårsstjärnan Sally Hill. Det är höjdpunkten på en ovanligt välmatad dag på Bollnästravet. Stallet har hela nio hästar ute. ”Det ser ut som det kan bli en riktig helkväll”, säger Tomas Pettersson.

Comeback för tvåårsstjärnan Sally Hill. Det är höjdpunkten på en ovanligt välmatad dag på Bollnästravet. Stallet har hela nio hästar ute. ”Det ser ut som det kan bli en riktig helkväll”, säger Tomas Pettersson.

Av de nio starthästarna del- eller heläger Lars Jonsson fem. Först premiehästarna Xray, Adore Sutola och Shaded som alla är väl förbereda och inte ska han några problem att ta sina premier.

Sedan debuterar  Googla Sutola i lopp 1. Det rör sig om en välstammad, men lite skör märr som fått tränas varsamt. Spår två i volten ska inte vara några problem:

”Hon verkar ganska stabil, så det borde gå bra. Hon har tränat bra, men det är risk att det fattas lite tempo.”

Sedan följer Amina Hornline i ett försök för fyraåringar i Anders Kilströms Minne. Amina galopperade senast, men har annars gått riktigt bra de senaste månaderna. Nu blev motståndet riktigt tufft och Tomas tänker sig ett lopp med draghjälp från spår två bakom bilen.

”Jag hoppas ta ledningen och sedan släppa till någon av favoriterna. Sedan får vi hänga med så gott det går och se hur långt det räcker. Det känns som hon har utvecklats ganska mycket den senaste månaden.”

Från Lars Jonsson går det vidare till Stall Lokito som äger både Sally Hill och Västerbo Pompadour som möts i försöket av Anders Kilströms för treåriga ston. Pompadour var duktig som tvååring och har gjort en start som treååring då hon galopperade och var hygglig, men inte mer efter galoppen. Då besvärades hon av en hovspricka, men är bättre nu. Kristian Lindberg har fått förtroendet att köra.

”Han får försöka komma ner i en hygglig position och ge henne ett snällt lopp. Jag tror att hon kommer att vara mycket bättre nu. Men det är knappast något för vinnarspelarna.”

Det kan dock Sally Hill vara. Hon var riktigt bra som tvååring och gör nu årsdebut rejält förberedd. Spår nio bakom bilen behöver inte vara så tokigt.

”Jag hoppas att hon går bra till slut. Hon har tränat riktigt bra och gått några banjobb på ett bra sätt. Det ska bli kul att starta igång igen. Det känns som lite extra med den här hästen.”

Sedan avslutas dagen och V65 med Stall Stora Hällas Ajlexes Daylight som går ut över dryga tre varv. Han brukar vara bra på långdistans och fick en rejäl genomkörare senast i ett kortlopp. Från tillägg kan han få ett passande lopp i ryggar.

”Jag tror att han kan ta ner ganska många till slut. Det känns som att han är på väg in i form igen.”

Stall Stora Hälla har också Banker Brodde ute. Banker går kval i monté efter att ha ridtränats ett tag och och gått ett bra banjobb i monté.