Comeback för Samba

Ajlexes Sambapati och Ingalill Laday möts i samma lopp och Make It Best tillhör favoriterna i ett montélopp. Så ser det ut på Bollnästravet ikväll.

Ajlexes Sambapati och Ingalill Laday möts i samma lopp och Make It Best tillhör favoriterna i ett montélopp. Så ser det ut på Bollnästravet ikväll.

Samba gjorde en start i februari. Det blev galopp från start, sedan följde en vår med förkylning och sedan träning och ett antal snabbjobb på Bollnästravet. Hon har gått 19,5 som snabbast inför comebacken.

”Hon är bra förberedd, men det är svårt att bedöma hur långt det kan räcka. Hon är liten och ganska slö och oinspirerad i träningen. Vi får se hur det går när det blir allvar, vad hon kan göra i lopp.Det viktigaste nu är att hon travar och sköter sig så får vi se hur långt det räcker. Det ser ut att vara några bra emot”, säger Tomas Pettersson.

Ingalill Laday gick fullt godkänt i debuten, men blev förkyld efter det. Nu är hon förberedd igen och bör kunna göra ett bra lopp.

”Det är som sagt några hyggliga emot och hon står precis över gräsen för 20 meterstillägg. Det tror jag i och för sig inte ska betyda så mycket. Men det är som för Samba. Det viktiga är att hon sköter sig så får vi se hur långt det räcker.”

Make It Best är tippa etta i programmet  och fyra i Travronden. Han vann senast i monté och har tränat på normalt efter det. Nu är Tomas lite bekymrad för att det är voltstart den här gången.

”Vi kommer at döva ner honom lite till. Han får gå med ryckhuva och fortsätta att gå med de lite tyngre framskor som han hade förra gången. Jenni får koncentrera sig på att få igenom honom felfritt och håller han sig bara på benen bör han vara en bit fram.”