Comeback för Tarzan

Tomas Pettersson mot StigErik. Så ser det ut på Bollnäs där Ajlexes Daylight (Tarzan) gör comeback efter att ha laddat batterierna i några månader.

Tomas Pettersson mot StigErik. Så ser det ut på Bollnäs där Ajlexes Daylight (Tarzan) gör comeback efter att ha laddat batterierna i några månader.

Först ut är fine Höstbo Lukas som stöter på några andra kapabla treåringar. Lukas är riktigt snabb när han väl travat in sig.

”Han känns fin och borde gå framåt med lite mer rutin. Förhoppningsvis ska han slappna av tidigare och kunna löpa fullt ut. Då har han chans även om det ser ganska tufft ut.”

Ajlexes Etoile (kallad Tyson) har varit fin efter debuten där han satt fast med allt sparat över mål. Nu blir det spår fyra för tredje loppet i rad. Hittills har det gått bra och Tomas är inte så orolig för att det ska strula från början:

”Han är inte den stressiga typen. Nu är det några hyggliga emot, men han är också bra. Går han felfritt ska vi ge dem en match.”

Ajlexes Etoile möter Indigios i Stig H Johanssons träning som kvalat på 18,7. Brorsan Ajlexes Daylight stöter på Stig H:s amerikanska import Captivating Ås med Erik Adielsson i sulkyn. Tarzan har fått tagit det lugnt och sedan träna på efter ett ganska flitigt tävlande i rikstoton under hösten och vintern. Han gått ett tempojobb på 19 full väg inför comebacken. Läget är bra.

”Han brukar vara bra efter vila. Han har varit snabb tidigare bakom bilen. Det ska bli intressant att se hur han öppnar nu, men vi borde i vilket fall få en bra position. Han var fin i banjobbet och får gå med samma balans nu.”

Det betyder skor runt om.

Quincy Frontline har galopperat i alla starter hittills, men gick bättre efter galoppen senast. Favorit i loppet lär Stig H Johanssons debutant Iniesta D.E. bli.

”Det gäller att köra felfritt i första hand. Skulle han gå felfritt tror jag vi kan få en hygglig placering.”

Felfritt är också vad som i första hand krävs av Patricia Frontline i P21-loppet. Senast höll hon sig på benen i ett B-lopp och blev tvåa efter att ha fått press i ledningen. Då med helstängt huvudlag som sitter på igen.

”Håller hon sig på benen borde hon kunna få ihop några kronor och poäng.” 

Före tävlingarna går Amina Hornline kval. Russian Frontline och Ahellofagirl går premie.

”Det ska inte vara några problem. Det är rätt så fina hästar alla tre.”

I fredags hoppade Quailty Frontline bort sig på Bergsåker medan VästerboMissSophie som vanligt gjorde en habil insats, men inte mer, och inkasserade ännu en femteplats.