Dags för Alfred igen?

Alfred R.G. vann senast från ledning, idag väntar tillägg i Östersund, men håller han sig i trav kan det bli vinst igen. Till Östersunds lunchtrav åker också Thelma M.M.
Sedan väntar Bollnäs ikväll där Lolee Rockza ska möta Adorable Princess.
På lördag är det sedan STL finaler på Solvalla för The World Is Mine och Bellis Frontline som startar i ett ramlopp.

Thelma M.M. går ut i ett stolopp med 20 meters tillägg. Senast var hon tvåa på Romme och Tomas Pettersson tror på något liknande igen.

”Hon går jämnt, verkar hålla formen och ska kunna vara en bit fram. Vi provad barfota senast, men det var ingen skillnad så det blir skor på nu.”

Alfred R.G. vann från spets i ett långlopp senast. Nu har han tillägg över medeldistans och som vanligt gäller det i första hand att han ska hålla sig till trav hela vägen.

”Han skötte sig bra i ledningen, men nu måste jag köra på säkerhet bakifrån. Motståndet ser inte så blodigt så håller han sig i trav så ska vi vara med i segerstriden.”

På Bollnäs möts Lolee Rockza och Adorable Princess i ett comebacklopp. Adorable Princess gör stalldebut och Tomas kör nykomlingen som kommer från Joakim Elfving med ett tvivelaktigt rykte.

”Hon har ju gjort ett montékval för oss där Jenni var nöjd. Då var hon snarast trög, annars har vi fått höra att hon ska vara het. Hon har skött sig bra i träningen för oss och hon känns rätt så fin. Men med tanke på omdömena om henne har vi inte vässat på. Det är svårt att säga var hon står”, säger Tomas.

Lolee Rockza står 20 meter bakom. Hon har gjort bra lopp i de senaste starterna och kämpat hela vägen. Jenni H Åsberg kör igen.

”Hon borde vara en bit fram. Det blir skor på den här gången. Men det gör nog inte så stor skillnad.”

På lördag är det så dags för Kriteriehelgen på Solvalla och STL-finaler.

Bellis Frontline startar i ett stolopp över kortdistans. Senast vann hon just på kortdistans i Östersund på en fin på en bana som inte är känd för att vara snabb.

”Hon var jätteduktig då och allt verkar bra med henne efter den starten. Vi provar barfota runt om nu. Men det är tufft motstånd den här gången.”

Tufft motstånd är det minsta man kan säga om de hästar som The World Is Mine möter i Klass-2 finalen. Han kvalade in tidigt under meetinget och har siktats mot finalen. Det senaste loppet var en genomkörare inför detta. Men Tomas Pettersson ligger lågt.

”Vi fick ett punschigt läge och han möter tuffa hästar så det blir nog svårt att vara med i någon segerstrid. Vi provar med helstängt huvudlag.”