Dags för Bellis?

Bellis Frontline står på tur för vinst. På Bergsåkers lunchtrav imorgon kan den första segern komma. Vide Viking är med på transporten, men har inte startat på ett tag och kan behöva loppet. På fredag är det lunchtrav på Romme där Barry Wadd har dåligt läge, Avantis Red Witch bättre, Lolee Rockza är svårbedömd och Gossip´s Lord måste rycka upp sig för att kunna vinna.

Bellis Frontline var duktig som trea senast i rikstoton. Nu har hon bra läge i ett litet fält med enbart ston igen. Kortdistans innebär en annan typ av lopp och Svante Båth kommer ut med en italienska som gör sin första start i Sverige. Men Tomas Pettersson tror att det kan vara dags för Bellis att ta sin första seger.

”Hon är fortsatt fin i träningen och har tävlat bra en längre tid. Hon borde stå på tur för vinst. Det verkar vara en viss galopprisk för Båths häst.”

Vide Viking kom in i träning förra året utan att det fanns några större förhoppningar på honom, men han vann tre lopp på 13 starter 2020. Nu har han inte startat på fem veckor och kan behöva lite tempo.

”Han har knatat på lite i backen i lugnt tempo. Han gillar inte att träna hårt. Det är en oansenlig häst som vi fått att prestera långt över förväntan. Var han står nu är svårt att säga.”

Lolee Rockza var dålig senast på Bergsåker och har nu bakspår i tilläggsvolten över kortdistans. Förutsättningarna kunde alltså vara bättre.

”Hon gick bra i starterna innan Bergsåker. Men med den starten på näthinnan är det svårt att säga var hon står. Vi får smyga med och hoppas att hon är som vanligt och det räcker till en hygglig placering.”

Avantis Red Witch och Barry Wadd möts i loppet därefter. Tomas kör Barry och Jorma Kontio sitter upp bakom den Röda Häxan som blev väldigt pigg i monté senast och trött sista biten. Nu har hon läge för spets och att släppa till en bra rygg. Barry vann på ett bra sätt, men har fått spår åtta bakom bilen. Tomas tror att det handlar om att ta placeringarna som tvåa och trea efter favoriten Moses.

”Får Avantis en bra rygg kan hon vara med bland de tre. Samma gäller för Barry om han kan få ett vettigt lopp.”

Gossip´s Lord är med i ett comebacklopp igen. Senast blev han trea med liknande förutsättningar som på fredag. Men från spår åtta bakom bilen kan det bli svårt att vara med i segerstriden

”Han gick anständigt senast och trots läget måste jag nog köra en bit från början. Han är bäst när han får vara med därframme. Men han måste nog rycka upp sig lite för att kunna vara med och slåss om segern”, säger Tomas Pettersson.