Dags för Gossip och Bellis?

Trav hela helgen igen och det kan vara dags för Gossip’s Lord att få sticka nosen först på Rättvik på lördag. Bellis Frontline har fått kalasläge på Gävle imorgon och på söndag gör Thelma M.M. debut i ett tvååringslopp på Bergsåker. Övriga hästar som startar är Kimbee Crown på Gävle och R.K. Rapida på Rättvik.

Först ut är Bellis Frontline som fått ett bra läge på Gävle i ett treåringslopp för ston. Hon gick godkänt från ett svårt läge i debuten och borde vara lite bättre nu.

”Från spår ett bör vi komma iväg bra. Hon känns fin och det ska bli kul att se hur långt hon räcker här”, säger Tomas Pettersson.

Hans förhoppningar på Kimbee Crown, som startar i ett försök i damklubbens guldlopp där de fem första går vidare till final, är lägre. Från spår nio väntar en smygresa. Det är svårt att få honom att fungera hundraprocentigt och det har blivit galopp i sista sväng i de senaste starterna. Han har behandlats och formen är det inget fel på.

”Han är svårbedömd till dess han visat att han fungerar i lopp. Förhoppningsvis ska det nu bli två lopp så det blir ett snällt upplägg i försöket och vi väntar med att rycka skorna till en eventuell final.”

R.K. Rapida står långt bak på tillägg i ett fint stolopp på Rättvik. Hon spurtade bra senast på Oviken men Tomas ligger lågt.

”Formen är fin, men från det här läget får vi koncentrera oss på att komma igenom och tjäna och försöka tjäna så mycket pengar som möjligt.”

R.K. Rapida kommer att gå barfota runt om.

Gossip’s Lord har gått riktigt bra i de senaste starterna utan att få vinna. Nu kan det vara dags. Han står bra inne och motståndet är inte allt för avskräckande.

”Blir det inget strul är han segeraktuell”, säger Tomas.

Thelma M.M. gick 20,0 på ett bra sätt i kvalet och nu är det dags för debut i Bergsåkers Tvååringspremiär. Allt har varit väl med henne efter kvalet och Tomas och Jenni bestämde sig för att testa henne som tvååring.

”Vi får se var hon står. Felfri och ett schysst lopp är prio ett. Men hon är liten och kvick i benen och har mognat på senare tid. Det ska bli spännande. Det var ett tag sedan vi startade en tvååring.”