Dags för One More Time?

Efter en tids hektiskt tävlande har det varit lugnare en vecka men nu rullar det igång igen. Först med Bollnäs ikväll där One More Time har en hygglig chans, Nice Knight har dåligt läge precis som Bellis Frontline.
Östersund kör parallellt med Bollnäs och Jenni H Åsberg åker dit med Avantis Red Witch som startar i ett stolopp.
Sedan fortsätter det med Aspen Broline på Gävle på fredag, Kontur på lördag, också på Gävle. På söndag går Lolee Rockza ut på Hagmyren.

Bäst chans kanske One More Time har. Han hade inte startat på ett tag när han blev tvåa senast. Nu väntar ett långlopp.

”Han gick godkänt efter vila senast och har känts bra efter det. Jag hoppas att han ska vinna snart och det är väl inte omöjligt att det blir idag”, säger Tomas Pettersson.

Nice Knight ledde tåget i tredje spår i senaste starten och mattades lite på slutet och blev femma. Nu har han spår elva bakom bilen.

”Han fick gå lite för tidigt senast. Läget är bökigt och jag får köra på chans så får vi se hur långt det räcker.”

Bellis Frontline är i kanonform, men har fått dålig utdelning i de senaste loppen. Nu startar hon ganska långt ut på vingen och Tomas ligger lågt.

”Det är lite tuffare emot nu och läget är bökigt. Hon är i bra ordning, men det blir nog svårt att vinna.”

Avantis Red Witch hoppade senast direkt i starten med en orutinerad kusk i sulkyn. Hon är lite knepig men Jenni bör kunna få iväg henne felfritt.

”Hon är i bra form och bör kunna ta en placering.”

På fredag inleder Gävle sitt dubbeltrav om inte tävlingarna flyttas på grund av de tekniska problem som uppstått på grund regnandet.

Aspen Broline var lite seg i förra starten som var den första efter lite vila. Nu har han spår tio bakom bilen i ett treåringslopp.

”Jag hoppas att han är piggare nu och kan visa lite mer geist. Vi sätter på helstängt och urryckare den här gången. Det borde gå bra med skygglappar när det är bilstart. Men innan han visat lite mer framåtanda är det svårt att tro på seger.”

Kontur har fått smygläge i ett lärlingslopp. Han är på gång.

”Senast satt han fast och kändes laddad och fin. Nu har han bra läge. Han får gå barfota igen.”

På söndag kör Hagmyren breddtrav och Lolee Rockza kan ta en hygglig placering .

Hon har gått godkänt i sina starter men behöver snälla lopp och vinner inte på beställning. Hon känns bra och bör kunna vara trea, fyra med det här motståndet”, tror Tomas Pettersson.