Debut för Adda på Bollnäs

Fredagskväll på Bollnäs med en rad fina lopp och stallet luftar sju hästar. Adda Frontline debuterar i ett treåringslopp för ston, Quantum Estelle och Jenni H Åsberg går ut i Jennifer Tillmans utmaning där endast kvinnliga kuskar får vara med, Avid Frontline och Happy Celebration möts i Norrländskt treåringsmästerskap och Ella Pace möter Like A Boeing i comebackloppet.

Alla, utom de två sistnämnda möter ganska tufft motstånd, och Tomas Pettersson och Jenni ligger lågt om segermöjligheterna. Adda Frontline har gått 21 över 1600 meter inför debuten. Som vanligt är det svårt att bedöma motståndet i den här typen av lopp och Tomas kommer att koncentrera sig på att köra felfritt och ”halvsnällt”.

”Hon är skapligt förberedd, men det är svårt att veta hur långt det räcker och jag har inga jätteförhoppningar.”

Quantum Estelle har fått sämsta möjliga läge. Hon har heller inte levt upp till förväntningarna i år. Till det ska läggas tufft motstånd.

”Hon har i alla fall kunnat träna rejält efter den förra starten och borde vara bättre nu. Men från det här läget får vi ligga lågt. Det blir skor runt om igen.”

Happy Celebration och Avid Frontline möter stentuffa hästar 20 meter bakom. Happy Celebration hoppas Tomas få iväg felfritt efter att han galopperat två starter i rad bakom bilen.

”Jag byter till norskt huvudlag nu så att hon kan gå med öppet i början och förhoppningsvis ta det lite lugnare. Hon är bättre än raden, men det är en 2-3 hästar som är för bra. Hon behöver dock vara med och starta på”, säger Tomas.

Jenni kör Avid som gjort det bra så här långt. Han är ute på djupt vatten, men är en tuff herre som kan behöva härdas i lite snabbare tempo.

I punkt 21-loppet möts Ella Pace och Like A Boeing som båda har en hygglig chans i loppet. Ella gick bra senast och har gjort jämna lopp. Boeing gick en bra hängtid som femma i senaste starten och kan bevisligen springa fort. Jenni kör Ella och Tomas Boeing.

”De är inga givna vinnare, men vi hoppas att de kan vara en bit fram.”

I premieloppet ska Happy Celebrations lillebror Just Celebration tjäna in sin premie utan några problem med Jenni i vagnen.