Debut för Adore

Romme måndag, Gävle tisdag, Bergsåker onsdag. Det blir intensivt tävlande i början av veckan. På Gävle gör lovande Adore Sutola debut i Svensk Travsports unghästserie.

Romme måndag, Gävle tisdag, Bergsåker onsdag. Det blir intensivt tävlande i början av veckan. På Gävle gör lovande Adore Sutola debut i Svensk Travsports unghästserie.

Men först lunchtrav på Romme och Pasco Frontline som fått bra läge bakom bilen. Han möter dock några hästar i toppform medan han själv letar efter den riktiga toppningen.

”Han spurtade visserligen bra senast. men jag tror att det fattas lite ännu. Jag kommer att köra snällt”, säger Tomas Pettersson.

Make It Best, tränar som en kanon, men har hittills inte levt upp till förväntninarna på banan. Nu blir det barfota runt om och Tomas har vissa förhoppningar:

”Han borde göra ett bra lopp och jag hoppas att han är med där framme. Samtidigt måste jag nog ligga lite lågt till han visat vad han kan i tävling.”

Att vinna blir svårt. Zirkon Hoss har varit imponerande i sina två lopp.

På tisdag gör som sagt Adore Sutola debut. En riktigt fin häst som tränat utan några bekymmer.

”Han har hållit sig fin och fräsch hela tiden och är väl förberedd. Det kan fattas lite tempo och det är alltid svårt att bedöma motståndet i sådana här lopp. Men det är häst som jag hoppas mycket på för framtiden.”

Romeo Frontline hoppade från start senast, men gick hyggligt efter det.

”Han känns fin och sköter han sig bör han vara med och slåss om pengarna.”

Queen Frontline kom tillbaka bra efter galopp senast och är i bra form. Nu blev läger besvärligt och det kan bli svårt att vinna. Duktige Ville Karhulahti kör i lärlingsloppet.

Ajlexes Daylight (Tarzan)  har startat på och formen är på väg uppåt. Det kan vara lite väl tätt efter på förra starten, men det var svårt att hitta lämpliga lopp länge fram. Han har bara tränat lugnt.

”Allt verkar okey, nu är utgångsläget ingen höjdare, men det ser inte ut att vara ett så märkvärdigt lopp.”

Tarzan är morbror till Ajlexes Cubano som hittills varit trög i loppen. Den senaste starten var dock ett fall framåt och nu går Cubano ut i ett på papperet tunt fyraåringslopp på Bergsåker.

”Han är väl ingen riktig vinnartyp, men det känns som att han är på väg uppåt.”

Tiguan gick bra efter galopp senast och har fått ett bra utgångsläge.

”Han är snabb ut och 1600 borde passa bra. Han har en bra platschans.”

Roscoe Frontline är en besvärlig herre som hoppade i debuten. Nu provar Tomas med en automatkäkrem  för att få iväg honom felfritt.

”Han är inte så oäven om han skulle hålla sig på benen, men det är stor galopprisk.”

Rizzo Frontline hoppade också omotiverat i den senaste starten. Nu har han en lämplig uppgift och springspår i ett breddlopp där Ulf Persson kör.

”Sköter han sig ska han ha en bra chans. Han är inte så tokig.”

I den senaste starten för stallet fick Sally Hill ett riktigt preparélopp. Hon satt instängd med allt sparat när hon blev sexa på Solvalla. Det såg ut som att hon kommer att få en fin säsong.