Debut för Alan- läge för Avid

Lunch i Gävle idag och Solvalla ikväll och imorgon. Bäst chans har nog Alan Wadd, som gör stalldebut, och Avid Frontline på Gävle. Alliss och Barry Wadd samt Front Pace jagar framskjutna placeringar på Valla. Anmärkningsvärt är att  hedersmärren Zoccer Wadd har tre avkommor till start inom två dagar. 

Alan Wadd har inte vunnit under 2018 och startar nu från tillägg i ett lopp för hästar som just saknar seger i år. Han har kommit in i träning ganska nyligen och knallat på i backen.

”Det är en trevlig och okomplicerad häst hemma i träningen, men eftersom han inte startat tidigare för oss är det svårt att säga vad han kan göra här”, säger Tomas Pettersson. 

Avid Frontline står på start i amatörfållan i finalen i Gävletravets julpris. Helena Ehn kör igen och ekipaget vann sitt försök. 

”Läget är passande och han har en hygglig chans om han går i spets och inte behöver springa allt för fort första varvet.”

Ikväll startar Alliss Wadd i ett stolopp på Solvalla. Hon hade dåliga blodvärden efter senaste starten där hon var dålig. Hon har frisknat till och trimmat på rejält. Hon känns fin, men kan bli lite överambitiös. Från spår sex bakom bilen kommer Tomas att försöka backa ner i ett bra läge och sedan köra i slutet av loppet.

”Jag hoppas att hennes senaste insats inte har satt sig i skallen utan att hon tar i som hon gjort tidigare. Gör hon det har hon visat förr att hon kan vara långt fram i sådana här lopp.”

På onsdag bär det av till Valla igen där Barry Wadd fått innerspåret bakom bilen i ett treåringslopp. Han tycks ha lagt galoppskorna på hyllan och gjort två riktigt bra lopp i de senaste starterna. Han kan knappast hålla ledningen, men bör kunna få ett bra lopp.

”Det ska bli spännande att se hur långt det räcker den här gången om vi får chansen till slut”, säger Tomas Pettersson.

Front Pace har fått spår tre bakom bilen i samma lopp och körs av Torbjörn Jansson. Han har också gått bra i de senaste starterna och får nu öppet huvudlag istället för helstängt.

”Det är samma med honom. Han kan knappast vara med i startrusningen, men får han ett bra läge kan han nog avsluta bra.”