Debut för Alexander

Quantum Estelle och Alexander U.R. åker till Bergsåkers lunchtrav imorgon. Det är debut för Alexander i Tomas Petterssons träning och såväl han som Estelle kommer att köras snällt.

Quantum Estelle gjorde comeback för några veckor sedan efter en lång frånvaro. Hon blev femma på ett bra sätt. Nu står hon med 20 meters tillägg och har spår tre i volten. Voltstart har tidigare varit ett orosmoment.

”Allt har varit okey med henne efter comebacken. Jag hoppas att hon kan gå felfritt från början och jag kommer att köra snällt igen. Hon kommer att gå med skor, men har bra kapacitet så med henne känner man sig aldrig slagen på förhand”, säger Tomas.

Alexander U.R. har varit i Runemo ungefär i en månad och känts bra i träningen även om han var lite tunn när han kom.

”Det finns lite att jobba med och han kan nog behöva några lopp i kroppen innan han är på topp. Nu har vi fått ett fint smygläge och han har visat förut att han klarar distansen. Jag kommer att köra snällt, med skor och vanlig vagn och försöka bygga upp hans självförtroende. ”

Tomas tror att det kan bli riktigt bra så småningom.

”Det känns som en ganska bra häst. Kan vi få honom lite rundare och när vinterpälsen försvinner så kan det bli en skojig sommar.”