Debut för Alfred

Alfred R.G. är en pampig treårshingst som gör debut imorgon på Bergsåker där Barry Wadd också gör comeback. På fredag kvalar The World Is Mine på Bollnäs där Front Pace gör comeback.

Alfred som var fin i kvalet även om det stundtals gick lite på nålar har fått spår tre i volten i treåringsloppet på Bergsåker. Tomas Pettersson hade egentligen tänkt vänta lite till med debuten, men kunde inte hålla sig.

“Han känns så bra att det ska bli spännande att prova. Det är svårt att veta hur långt han räcker, men man vet aldrig vad det är för motstånd i de här loppen.”

Barry Wadd gjorde två starter i januari, men har dragits med halsproblem i vinter. Nu har han tränat ett bra tag och borde vara väl förberedd.

“Det kan kanske fattas lite tempo i den här starten. Det är i alla fall en klar fördel att vi kan köra barfota. Vi får se det här loppet som en test. Han är svårbedömd”, säger Tomas.

På fredag kväll kör Bollnästravet och Front Pace fick sämsta tänkbara läge bakom bilen. Han har också haft halsproblem och inte startat sedan i november.

“Han har tränat med Barry på ett bra sätt, men från det här läget blir det svårt. Han kommer att gå med skor.”

The World Is Mine är en fin treåring som gått 22 i banjobb och inte ska ha några problem i kvalloppet.

“Vi får se hur långt det är till start”, säger Tomas.