Debut för Barry och Front

I morgon är det dags för de färska treåringarna Barry Wadd och Front Pace att debutera. Det sker på Bergsåker dit Like A Boeing också finns med på transporten.

Barry och Front möts i samma treåringslopp med sina respektive tränare i vagnen. Jenni H Åsbergs Front har fått spår ett och Tomas Petterssons Barry bakspår med nummer nio.

Barry, som är efter toppstoet Zoccer Wadd, och Front har tränat tillsammans och kvalat ungefär samtidigt. Front Pace skulle ha gjort en start som tvååring. Men tävlingarna blev inställda på den gången på Bergsåker.

Båda har gått 22 tillsammans i ett snabbjobb inför debuten, men mer vässade än så är de inte. Tomas Pettersson:

”Det är två rejäla hästar som är rejält jobbade och som har hållit sig friska hela tiden under uppträningen. Det ska bli spännande att se vad de kan prestera.”

Det är det med Like A Boeing också som klappade igenom efter att ha fått ett tufft lopp i den senaste starten.

”Jag körde väl lite för offensivt senast, men han höll för dåligt för att jag ska vara nöjd. Nu har vi bra läge och han kommer att slippa att gå från start. Jag hoppas han kan gå bra till slut som han gjorde i den näst senaste starten. Motståndet ser väl inte allt för tufft ut, men å andra sidan har han varit så duktig själv heller”, säger Tomas Pettersson.