Debut för Bel Canto

Fyra till start med viss chans de närmaste dagarna om de sköter sig imorgon och på torsdag. Treårige Bel Canto debuterar på Gävle på torsdag. Doyoucash In gör comeback efter behandling på samma bana. Men dessförinnan ska Quantum Estelle och Gossip´s Lord ut på Bergsåker imorgon.

Quantum Estelle gjorde sin första montéstart senast och fungerade ganska bra även om hon blev lite trött till slut, vilket är helt normalt första gången i monté.

”Vi var ganska nöjda och tror att formen är på väg. Nu är hon ute i ett lämpligt lopp och borde kunna vara bland de tre om det stämmer på vägen”, säger Tomas Pettersson.

Estelle kommer att gå barfota fram.

Gossip´s Lord gick barfota senast och det fungerade inte alls så nu blir det lätta skor runt om. Förutom starten på Gävle då han var oförklarligt dålig har han gått bra i de senaste starterna när han haft skor på hovarna. Nu har han fått ett bra läge bakom bilen.

”Det är samma där. Fungerar han så har han absolut en platschans i det här loppet.”

Bel Canto är en kraftig treårshingst efter Maharajah som Tomas har ganska stora förhoppningar på. Förutom en allvarlig sjukdomsperiod för mer än ett år sedan har han tränat oavbrutet sedan inkörningen.

”Det känns som en bra häst som jag hoppas en del på. Det ska bli kul att komma igång med honom. Vi får se hur vältrimmat de andra har”, säger Tomas.

Doyoucash In har haft problem med fräschören och galopperade igen i den senaste starten för en månad sedan. Efter behandling och lite vila har han nu tränat bra och är i fin form. Förutom ett snabbjobb på Bollnäs i 19-tempo för någon vecka sedan tränas han enbart under sadel i Runemo av Jenni H Åsberg som tycker att han känns bra. Från spår tre i volten borde han komma iväg felfritt.

”Han borde kunna göra ett bra lopp. Får vi ett lopp på rulle och spara speeden kan han gå riktigt snabbt till slut och vara med och göra upp om segern.”

Doyoucash In går med skor runt om.