Debut för Emelie

Gävle imorgon kväll för Lolee Rockza och Front Pace och på söndag startar Thelma M.M., Höstboballerina, Bellis Frontline och Aspen Broline. Men det mest anmärkningsvärda är nog kusken bakom Thelma M.M.. Tomas dotter Emelie Pettersson som fyller 16 i juli gör debut i ett ungdomslopp i samma ålder som Jorma Kontio började köra stor häst.

Lolee Rockza blev störd till galopp i ett comebacklopp senast. Sedan gick hon skapligt till en fjärdeplats. Hon är ojämn liksom motståndet och Felicia Molin kör i loppet för unga kuskar som inte kört så många lopp.

”Har hon en bra dag kan hon vara bland de tre första”, tror Tomas Pettersson.

Front Pace var sannolikt sjuk i sin senaste start när det blev galopp och han utgick. Han var rejält snorig efteråt, men har tränat några veckor på ett bra sätt och ska vara redo att starta igen. Från spår 14 bakom bilen kan det dock bli knepigt att hinna fram till slutstriden fast det är långdistans.

”Vi får smyga med och se hur långt det räcker, men jag tror att formen är på gång igen.”

Så kommer vi då till första loppet på Bollnäs lunch- och eftermiddagstrav på fredag där Emelie sitter upp bakom familjehästen Thelma M.M. som gick riktigt bra som tvååring, men sedan fick treåringssäsongen förstörd på grund av skador. Hon gick bra som tvåa i comebacken. Nu har Emelie och Thelma spår elva bakom bilen och Tomas är noga med att det inte finns någon press på Emelie.

”Hon ska köra snällt utan några som helst krav. Det får bli vad det blir.”

Efter den pärsen vid staketet sitter pappa själv upp bakom Höstboballerina i loppet efter. Hon var riktigt duktig senast när hon vann på en smetig bana på Bollnäs. Men det kan bli knepigt att upprepa den bedriften.

”Hon har kommit upp i klass och jag får nog ligga lite lågt. Det handlar i första hand fortfarande om att köra felfritt med henne, lyckas det får vi se hur långt det räcker.”

Bellis Frontline tog till galopp senast efter att ha fått väntat på start på grund av en skenande häst. Hon blev stressad och hoppade bort sig direkt. Före det gick hon bra, men Tomas ligger lågt.

”Hon tränar bra, men det är några hyggliga emot. Blir vi bland de tre första är det väldigt bra.”

Aspen Broline debuterade med en femteplats efter att ha fått en del dåliga ryggar. Han har varit lite opolerad tidigare och är fortfarande inte helt att lita på. Men sköter han sig på Bollnäs kan det gå bra.

”Gör han inga dumheter så ser det ut som om han han kan hävda sig ganska bra. Jag tror att han kan göra ett bra lopp”, avslutar Tomas Pettersson om starterna imorgon och på fredag.