Debut för Herman

Ikväll gör holländaren Herman Hazelaar debut för Tomas och Jenni. Även Bellis Frontline startar på Solvalla med en hygglig chans att ta andra raka där.
Imorgon är Avantis Red Witch med i finalen i Maharajahs stoserie på Gävle. På fredag bör Ajlexes Elise vara med och slåss om segern på Rommes eftermiddagstrav där även Adorable Princess och Aspen Broline startar.
På fredag kväll körs finalerna i Anders Kilströms minne på Bollnästravet och stallet selar ut Sara K.M.E. , Thelma M.M. och Kathrine Hill.
Det fortsätter att rulla på och det går redan nu att konstatera att 2021 är det bästa året hittills för Tomas Pettersson tillsammans med Jenni H Åsberg.

Herman Hazelaar har börjat lovande i Nederländerna och har köpts till Sverige av Stall Flintstone.

”Det är en rejäl och fin häst på alla sätt som det ska bli roligt att starta igång med. Jag tror att han är rätt så bra förberedd. Vi får se hur långt det räcker. Han kommer att gå med skor och öppet huvudlag”, säger Tomas Pettersson.

Bellis Frontline vann senast på Solvalla och har nu kanonläge i ett stolopp.

”Hon är i kanonform och även om motståndet ser lite tuffare ut den här gången hoppas jag att vi ska vara med och göra upp om segern.”

Avantis Red Witch kom lite överraskande med i finalen i Maharajahs stoserie på Gävletravet. Jenni kör och Tomas hoppas att ekipaget kan ta en placering från ett svårt utgångsläge.

”Hon har bra form, men inte fått utdelning i loppen på senare tid. Det är pengar som gäller.”

På fredag kör först Romme från lunch och under eftermiddagen och sedan Bollnäs på kvällen. Ibland kan man fundera över tävlingsplaneringen och hur hästar och aktiva ska hinna mellan banorna.

Nåväl. Först ut på Romme är Adorable Princess som har springspår i täggsvolten. Det blir fjärde starten för stallet.

”Hon har gått bättre och bättre för varje start. Hon tränar mest i backen och borde gå framåt med loppen. Nu är läget inte det bästa och det ser ut att vara några hyggliga emot. Det ser lite småtufft ut.”

Ajlexes Elise gick ett invändigt lopp senast och spurtade bra till en fjärdeplats i en snabb avslutning. Nu har hon bra läge bakom bilen.

”Det känns som att hon är på rätt väg och hon bör vara med på pallen, stämmer det på vägen kan hon vinna.”

Aspen Broline har inte startat på två månader. Det har inte varit något fel på honom, men Tomas tyckte att han behövde en träningsperiod för att utvecklas vidare. Nu blir det comeback från 20 meters tillägg.

”Han är mycket jobbad och ser finare ut i kroppen. Jag tror att han kommer att göra ett bra lopp.”

På Bollnäs möts Sara K.M.E. och Thelma M.M. i finalen i Anders Kilströms Minne för fyraåringar. Mats E Djuse kör Sara. Båda har ungefär samma förutsättningar.

”De har bra form och hyggliga smyglägen båda två om det stämmer fullt ut kan de vara med på prispallen.”

Kathrine Hill är med i finalen för treåringar och har innerspår i andra ledet i ett niohästarsfält.

”Hon kan avsluta rejält så blir det lite körning i loppet kan hon vara med en bit fram. Hon är bättre än vad många tror”, säger Tomas.