Debut för Jenny

Chicago Jenny och Banker Brodde har båda hyggliga chanser på Romme under fredagskvällen. Jenny gör debut och Banker startar för första gången med bilstart. Håller han sig på benen blir det spets eller rygg ledaren.

Chicago Jenny och Banker Brodde (bilden) har båda hyggliga chanser på Romme under fredagskvällen. Jenny gör debut och Banker startar för första gången med bilstart. Håller han sig på benen blir det spets eller rygg ledaren.

Chicago Jenny är en familjehäst som ägs av Tomas Petterssons mamma Marianne och sambo Åse Larsson. Hon har haft jobbigt med alla hormoner och är ett hår av hin när hon är brunstig enligt Åse. Men Tomas är inte särskilt bekymrad.

”Det är nog mest problem här hemma. Jag tror hon sköter sig på banan. Hon var bra i kvalet och är väl förberedd. så väl genomjobbad som våra debutanter brukar vara. Sedan är det omöjligt att bedöma hur långt det räcker i ett sådant här lopp.”

Banker Brodde gjorde ett bra lopp förra veckan när han vann på Bollnäs. Nu möter han betydligt tuffare motstånd i ett treåringslopp. Från spår ett bakom bilen bör han kunna få en bra position.

”Jag tror han kan öppna rätt så skapligt. Han går säkert bra i ledningen om det skulle bli läge för det.”

Det är dock tveksamt om det blir ledningen så länge. Leif Witasps Miss Wall Star har spåret utanför och hon vill helst slippa stänk från framförvarande ekipage. Håller hon sig på benen kör Kajsa Frick sannolikt för spets. 

”Jag vet bara att Banker har bra fart, Håller han sig bara på benen bör vi vara bland de tre första.”