Debut för Kontur

Imorgon onsdag gör Kimbee Dream ett nytt försök på Bergsåker. På torsdag är det dags för Kontur att göra debut på Gävle. Där startar även Thelma M.M. och Maracanazo. Kontur är ett osäkert kort. De andra har möjlighet att göra upp om segern, tror Tomas Pettersson.

Kimbee Dream hoppade omotiverat i sista sväng senast på Hagmyren. Han är i god form och möter nu inte allt för hårt motstånd. Tomas kommer att ladda från början från spår fyra bakom bilen.

”Sköter han sig ska vi vara med där framme. Jag hoppas att jag kan köra till ledningen.”

Kontur är en fin treåring efter Varenne som tagit tid på sig och är trög i träningen. Nu gör han debut i ett treåringslopp efter att ha gått 20 som snabbast.

”Han är väl förberedd och jag hoppas att det blir lite mer spring i benen på honom när kommer ut med fler hästar. Här gäller det i första hand att köra felfritt. Sedan får vi se hur långt det räcker.”

Thelma M.M. var struken senast för problem i karlederna. Nu är de problemen över och hon tränar bra och det har inte blivit ett allt för långt tävlingsuppehåll.

”Hon känns fin och ser ut att möta hästar av ungefär hennes kaliber. Sköter hon sig och får ett fint lopp ska hon vara med i segerstriden.”

Maracanazo gick godkänt senast i monté som han nu ska ut i igen med Jenni H Åsberg i sadeln. Då fick han gå lite för tidigt och ska helst hänga med så länge som möjligt för att gå till slut.

”Får han ett sådant upplägg ska han kunna vara med bland de tre första över mål”, säger Tomas.