Debut för Leif

Romme kör lunchtrav på fredag och Ajlexes Leif gör debut i ett treåringslopp. Men först möts Kronbruden och Paymeback Rivner i ett stolopp och därefter har Stallion Töll smygläge bakom bilen. På lördag provar Alliss Wadd stodivisionen igen i samband med Bergsåkers stortävlingar.

Kronbruden och Paymeback Rivner går ut från tillägg. Kronbruden var sjuk i senaste starten och har tränat hårt sedan hon blev frisk. Hon körs av Ulf Eriksson. Paymeback Rivner var duktig vid vinsten senast och gör bra insatser i varje start. Hon behöver draghjälp på vägen.  Tomas Pettersson kör och hoppas kunna lotsa fram henne till en bra placering.

”Med lite klaff ska hon kunna vara med i segerstriden igen. Kronbruden får smyga med och så får vi se hur långt det räcker.”

Stallion Töll gick i ledningen senast och gjorde sitt bästa lopp hittills när han blev fyra efter en rejäl rekordsänkning. Det var inget att säga om att det tog emot lite sista biten.

” Han har känts klart okey efter, men från bakspår är det lite andra förutsättningar och det är svårt att bedöma hur långt det kan räcka nu”, säger Tomas.

Ajexes Leif är en stor herre som är helbror med Starforlife Palema som vann med halva upploppet på Färjestad och tog tredje raka segern. Leif har en bit dit. Han gick 19 i ett genrep i förra veckan. Från spår fem i volten gäller det i första hand att komma iväg felfritt.

”Han har tagit lite tid på sig, men är nu väl förberedd. Det är alltid svårt att bedöma  motståndet i sådana här debutantlopp och var han står exakt. Det gäller i första hand att köra felfritt och att göra ett bra lopp som han kan ha nytta av framöver.”

Alliss Wadd skrällde och vann stodivisionen när Bollnäs körde V75. Hon tog ett raskt kliv uppåt i klasserna och har nu tillägg. Hon var duktig tvåa på V75 i lördags.

”Hon har varit fin i lätt träning efter den starten och får prova igen. Läget är inte det bästa, men med lite tur ska hon kunna vara med igen med tanke på den toppform hon är i. Vi fortsätter att köra barfota”, säger Tomas Pettersson.