Debut för M.J.´S Storm

M.J.´S Storm är en treårig nordsvensk som kan bli riktigt bra. I kväll gör han debut på Bollnästravet och är bra förberedd.

M.J.´S Storm är en treårig nordsvensk som kan bli riktigt bra. I kväll gör han debut på Bollnästravet och är bra förberedd.

”Han kvalade på ett bra sätt, men kan givetvis behöva något lopp för att få upp tempot. Det är alltså inte säkert att vi bara går ut och vinner. Men det är en riktigt fin häst som kommer att bli bra framöver”, säger Tomas Pettersson.

Leia Skywalker var duktig senast och får nu starta raskt igen.

”Det blir lite tätt mellan starterna, men hon har känts fin i lugn träning. Det blev ett tufft lopp, men hamnar hon bara vettigt till så springer de inte ifrån henne. Det är nog ändå långsökt att hon skulle kunna vinna, men en hygglig placering ska vi kunna ta.”

Tyson Rivner var positiv senast när han spurtade vasst. Nu är det tre varv, vilket passar honom utmärkt.

”Motståndet ser inte så blodigt ut, men jag tror ändå att han måste ha lite draghjälp på vägen, sedan får vi se hur många han speeda ner till slut.”

På fredag väntar Umåker för Höstbo Stig och Make It Best som båda gick bra i de senaste starterna.

Stig var sig själv igen när han blev trea på Romme.

”Nu är han ute i ett getingbo igen, men det här är det enda loppet som gick att hitta i hans klass. De fasta propositionerna för nordsvenskar slår snett ibland. Han känns i alla fall väldigt fin i träningen. Jag har inte bestämt än om vi kan köra barfota fram eller inte.”

Make It Best vann senast i monté i en hård slutstrid efter att det gått väl sakta första varvet. Nu är det monté igen, men kortdistans den här gången. Make It Best har bra läge och om Jenni H Åsberg kan reglera farten så bör han ha en bra chans att vinna igen.

”Han kanske ha borde vunnit enklare senast, men det gick väldigt fort på slutet. Nu är det bra förutsättningar och jag tror nog att han kan hålla sig i trav i startrusningen. Han har aldrig galopperat i autostart”, säger Tomas Pettersson som meddelar att det blir skor på bakhovarna den här gången.

I de senaste starterna var Happy Fighter duktig som vann i monté trots att han hetsade upp sig efter en omstart. Höstbouffe däremot lade ner verksamheten de sista 100 metrarna och dalade från ledningen till en femteplats. Shaded blev oplacerad och säljs nu på nästa internetauktion, Adore Sutola fick pengar men har sannolikt gjort sitt i stallet och Truelove Frontline var dålig och sannolikt sjuk när hon släpade sig in på en sjätteplats. Ingalill Laday klarar inte voltstart och galopperade igen.