Debut för Nelli Gulli

Lunch i Gävle och kväll i Sundsvall. I Gävle är VästerboMissSophie tippad etta i programmet vilket säger något om loppets kvalitet. På Bergsåker är förutsättningarna annorlunda för Loveletter än vid segern senast och Nelli Gulli är ute för att försöka ta pengar i sin stalldebut.

Lunch i Gävle och kväll i Sundsvall. I Gävle är VästerboMissSophie tippad etta i programmet vilket säger något om loppets kvalitet. På Bergsåker är förutsättningarna annorlunda för Loveletter (bilden) än vid segern senast och Nelli Gulli är ute för att försöka ta pengar i sin stalldebut.

VästerboMissSophie har hitills på tolv starter inte lyckats ta sig upp på prispallen. Nu kan det finnas förutsättningar, men vis av erfarenheten ligger Tomas Pettersson lågt.

”Det är svårt att tro så mycket på henne så länge hon inte presterar i lopp. Annars känns hon  jättefin hemma och har tränat ganska hårt sedan förra starten. Nu tänker jag köra snällt och försöka få henne att gå bra till slut.”

Eventuellt ska MissSophie gå utan skor fram. Loveletter får däremot skor på fötterna den här gången. Hon står perfekt inne i sitt stolopp, men nu är det tillägg och det kommer inte att bli spets som vid segern senast.

”Då var hon duktig, men nu gäller det att hon får rätt klaff på loppet. Då ska hon kunna vara bland de tre, motståndet är inte överdrivet hårt.”

Nelli Gulli har varit i träning ett tag och fått gå ganska tufft hemma, men har inte varit in på Bollnästravet och gått snabbjobb inför den första starten i Tomas regi:

”Hon verkar ganska snabb, frågetecknet är om hon har tillräcklig styrka och kan hålla sig lugn. Hon får prova att starta och vi försöker smyga med för en slant.”