Debut för Nisse

Bergsåker idag för Kontur och Avantis Red Witch. Gävle imorgon med debut för Nice Knight, R.K. Rapida och Highlight Moon i försök för att förhoppningsvis mötas i en final. På söndag väntar breddtrav på Bollnäs för Gossip´s Lord och Whynot Me.

Kontur har inte levt upp till förväntningarna i år. Han har haft problem med ryggen och inte startat på ett tag. Han tränar bra och har fått bra läge på Bergsåker.

”Förutsättningarna ser bra ut. Jag kommer att köra snällt och vi har öppet huvudlag och skorna på. Jag vill se att han fungerar innan jag har några stora förhoppningar”, säger Tomas Pettersson.

Avantis Red Witch är i toppslag och har uppträtt förnuftigt i de senaste starterna. Senast satt hon fast med gott om krafter kvar. Nu har hon läge för spets och Tomas tänker sig ett mer offensivt upplägg den här gången.

”Jag kommer att prova att köra i spets om jag kommer dit. Om det fungerar bör hon kunna vara med och göra upp om segern.”

På fredagskvällen ska Nice Knight, Nisse kallad, göra debut på Gävletravet. Det rör sig om en treårig hingst efter Scarlet Knight som hörs när han kommer ut på banan, men brukar sköta sig. Spår två i volten ska inte vara några problem enligt Tomas.

”Det är en trevlig och fin häst som tränat på sedan han kom till oss förutom några förkylningsperioder. Han är förnuftig och travsäker så vi bör komma iväg felfritt. Han är hyggligt förberedd och ska kunna gå en 17-18 tid. Hur långt det räcker är svårt att veta i sådana här lopp.”

Gävletravet kör Damklubbens guldlopp som innebär ett försök med bara ston och kvinnliga kuskar och ett försök för hingstar och valacker med manliga körsvenner. I finalen står de manliga deltagarna med 20 meters tillägg.

I det första försöket med ston kör Jenni H Åsberg R.K. Rapida som gjort bra lopp på slutet. Senast gick hon i dödens hela vägen och förlorade ytterst knappt. Hon kommer att gå med skor i försöket.

”Vi räknar med en bra insats igen och att hon ska gå till final. Hon är stark och ska inte ha några problem med att klara två lopp samma kväll.”

I försöket med hingstar och valacker kör Tomas Highlight Moon som galopperade i rikstoton i lördags och sedan fick gå ett snabbjobb bakom fältet. Han har toppform och Tomas siktar mot ledningen.

”Det blir jänkarvagn och barfota fram i försöket. Han är snabb ut och han går nog bäst i ledningen. Jag tycker att han har en bra segerchans.”

På söndag kör Bollnäs breddtrav och Whynot Me ska få prova att gå med sulky efter en räcka montélopp. Jenni H Åsberg byter sadel mot vagn.

”Han har varit en besvikelse i år, visserligen lite bättre senast, men inte som vi trott. Det är inget fel på honom och det kan vara dags att prova med sulky igen. Spår ni bakom bilen passar bra då han inte är någon startraket. Vi vill se en uppryckning innan vi kan tro på vinst. Det blir troligen barfota runt om.”

Då är förhoppningarna större på Gossip´s Lord som gick bra senast på Romme. Med det loppet i kroppen bör han ha en bra chans från spår två bakom bilen tror Tomas och Jenni.