Debut för Ojjdo

G.G. Ojjdo kom i träning hos Tomas Pettersson och Jenni H Åsberg för ungefär en månad sedan. Det rör sig om en besvärlig herre som nu gör debut på Gävles lunchtrav efter ha skött sig bra i kvalet.

Från spår ett i startvolten hoppas Tomas att det ska gå bra.

”Det handlar i första hand om att han ska sköta sig och han har fått kanonläge för att det ska gå bra. Fartmässigt ska han duga bra mot det här sällskapet som det känns.”

Imorgon kväll är det Romme som gäller där Avantis Red Witch står bra inne i ett stolopp med unga kuskar. Hon har fått spår sju bakom bilen, vilket är lite långt ut tycker Tomas:

”Senast var det voltstart och det verkar hopplöst. Det blev galopp igen. Men bakom bilen brukar det gå bra och hon är i full form. Det är inte värsta motståndet. Magnus A Djuse som kör får prova en bit från start och se var de hamnar.”

Ella Pace startar i ett amatörlopp med rutinerade Ove Berglin som kusk. Det var ett tag sedan hon startade, men det beror på att det inte har funnits några passande lopp.

”Hon har fått ladda om och tränat bra. Hon känns riktigt fin, men har inte varit inne på banan och gått något snabbjobb. Loppet ser ganska ihåligt ut. Hon borde kunna vara med och slåss om topplaceringarna.”