Debut för Older Than Bran

Trav varje dag framöver med Bellis Frontline idag på Gävle, Thelma M.M. imorgon på Bergsåker, stalldebut för Miss Kimbee på torsdag på Bollnäs och debut för Older Than Bran på Rättvik på fredag där också Sidney Crosby startar.

Bellis Frontline har gått bra hittills, med undantag för ett galoppmisslyckande. Senast gick hon 15 på Romme som fyra i ett E3-lopp. Nu väntar ett treåringslopp för ston där hon går ut från tillägg och har många att runda.

”Jag tycker att det ser ut som det är ganska låg klass på loppet och jag behöver nog inte köra allt för försiktigt. Lite jobb kan hon göra själv och löser det sig ska vi kunna vara med och ta en bra placering igen”, säger Tomas Pettersson.

Thelma M.M. har börjat bra i sina tre första starter som tvååring även om det blev galopp senast på Solvalla. Nu möter hon fyra andra tvååringar, varav två har två raka segrar.

”Jag tror att hon kan göra ett bra lopp igen, även om det kan bli svårt att vinna om favoriterna håller sig i trav.”

Miss Kimbee har Tomas och Jenni haft i träning i cirka två månader och hon har tränat på i ganska lugn takt efter behandling. Nu är det dags att börja starta och stalldebuten sker på hemmabanan Bollnäs på torsdag.

”Det är en liten fin häst som inte mer än hon behöver i träningen. Hon kommer att be höva några lopp innan det blir riktig fart på henne. Sedan kan hon bli nyttig framöver. På Bollnäs blir det skor och öppet huvudlag.”

Older Than Bran inhandlades på förra årets Kriterieauktion och är nu klar för debut i ett tvååringslopp för ston på Rättvik. Hon har fått vanskliga spår fem i volten.

”Jag var jättenöjd med henne i kvalet. Hon är förnuftig så jag tror att vi ska klara femtespåret. Kommer vi bara iväg felfritt kan hon nog gå neråt 18. Hur långt det sedan räcker är omöjligt att säga i de här loppen.”

Sidney Crosby spurtade bra senast till en tredjeplats och har gått bra i alla starter även om han ännu inte vunnit.

”Han är på gång, men det blir inte lätt att vinna från tillägg den här gången heller. Men en bit fram bör vi vara igen”, säger Tomas Pettersson.