Debut för One More Time

Tävling varje dag från imorgon till lördag. One More Time gör debut på Solvalla där Cab Frontline också är tillbaka. På torsdag gör Aspen Broline debut på Gävle. På fredag väntar Solvalla igen med Ajlexes Elise och Avantis Red Witch och på lördag är G.G. Ojjdo med när fokus ligger på Bergsåker.

One More Time är en fin treåring som skulle ha debuterat för en månad sedan men blev förkyld. Nu har han tränat bra, men Tomas Pettersson är lite osäker inför debuten.

”Det är lite svårt att säga hur han påverkats av förkylningen och det är alltid tufft på Valla. Men att det här en häst för framtiden finns det ingen tvekan om.”

Cab Frontline har gått riktigt bra i år, men inte startat på en dryg månad eftersom han också blev förkyld.

”Jag tror att han kommer att fortsätta att utvecklas och kommer att göra ett bra lopp. Men som sagt det är tufft på Solvalla.”

Det blir skor, öppet huvudlag och vanlig sulky på båda hästarna.

Aspen Broline är talangfull men har varit spänd inne på banan. Första kvalförsöket gick inte alls, medan andra gick bra. Spår fyra i bakre volten var inte direkt optimalt och det handlar i första hand om att han ska hålla sig i trav i debuten på Gävle.

”Jag hoppas att han sköter sig och går felfritt. Han möter en Zethäst som kvalat på 17 och som dessutom fått spår det. Den ser svår ut att slå om han sköter sig. Jag hoppas på en bra placering för Aspen.”, säger Tomas.

Ajlexes Elise har vunnit de tre senaste starterna. Senast vann hon trots att att hon var förkyld. Hon hostade under loppet och efteråt var hon rejält snorig. Nu har hon hamnat lite för långt ut på vingen bakom bilen i ett stolopp på Solvalla, men med rätt lopp kan det gå bra ändå.

”Hon är frisk och har tränat bra och kommer att vara bättre än senast. Kommer vi bara till skapligt och får lite bra ryggar på vägen ska hon kunna vara med och göra upp om segern.”

Elise kommer att fortsätta att gå med skor och öppet huvudlag.

Avantis Red Witch vann ett breddlopp i den senaste starten. Hon möter också enbart ston från ett spår längre ner i banan än Elise. Hon är harmonisk och i bra form, men uppe i en tuff klass.

”Jag kommer att ladda från början och försöka hitta ett bra läge. Sedan får vi se vad som händer. Det blir barfota runt om som vanligt.”

På lördag är G.G. Ojjdo på nytt ute i ett högt doterat lopp på Bergsåker. Senast blev det trångt i starten och en galopp där Ojjdo tappade 40 meter men sedan kom tillbaka till en femteplats. Nu har han ett knepigt fjärdespår och 20 meters tillägg över långdistans.

”Det är samma förutsättningar som förra gången. Loppet senast var ett jättebra formbesked och han gillar distansen. Kan jag bara hålla honom i trav känner jag mig inte helt uppgiven”, avslutar Tomas.